Nakon dugo vremena vraća se nogomet na Drosinu

NEDJELJA, 7. LIPNJA U 19 SATI, ISTRA 1961 - RIJEKA
Nakon stanke od koronavirus, vraća se nogomet na Drosinu, s regionalnim derbijem Istra 1961 - Rijeka, koji će se održati u siromašnom izdanju bez publike. Dobro za Puljane se desilo u petak i u subotu, porazi Intera i Varaždina mogli bi donijeti kakav takav mir u redove domaćina, pa bi mogli očekivati puno bolje njihovo izdanje protiv Rijeke u odnosu na neke zadnje utakmice s njima.   

"Nakon dugo vremena vraćamo se nogometu, kod nas vlada uzbuđenje i nestrpljivost, sretni smo što se sve ponovno pokreće. Čeka nas utakmica protiv Rijeke, koja je odlična momčad, koja je bila u dobroj formi prije stanke, a ulaskom u finale Kupa nadopunili su se dodatnim samopouzdanjem. Generalno, to ne mijenja previše situacije i pozicije uoči ove utakmice, Rijeka je papirnato favorit, ali pričamo o regionalnom derbiju, pričamo o utakmici u kojoj mi nemamo što izgubiti, a možemo jako puno dobiti i na to se moramo fokusirati." - rekao je na početku trener Ivan Prelec.

Prelec je najavio da su svi igrači zdravi i da svi konkuriraju za današnju utakmicu, a da korona nije ništa promijenila i da će sastav biti poznat tek prije utakmice, kao i uvijek.

"Psihološki moment nije važan samo za ovu utakmicu, nego i za svih deset utakmica kojih imamo do kraja prvenstva. Mi smo fizički spremni, ali ključnu ulogu igrati će moment kako će pojedinu utakmicu igrači dočekati sa psihološkog aspekta, kako će se nositi s pritiskom." - rekao je Prelec, naglasivši da je važno da o i dalje ovise samo o sebi, što je, po njemu, dobro.

Strateg Istre 1961 je naglasio da su spremni za utakmicu s pet izmjena i da je dobro da se ima više kombinacija za promjene u tijeku 90 minuta. O manama ili slabijim stranama Rijeke, Prelec je rekao:

"Rijeka je napadački dosta orijentirana momčad koja u završnicu dolazi s većim brojem igrača i sigurno da se nakon izgubljene lopte u tranziciji otvara više prostora, gdje možemo uloviti njihove obrambene igrače na širem prostoru i to će biti prilika za nas da ih ugrozimo." - rekao je Ivan Prelec, koji očekuje da momčad Rijeke na teren izađe sa sličnim sastavom kao protiv Rijeke.

Nakon Preleca, utakmicu je najavio Slavko Blagojević koji je rekao da bi im odlično došao povoljan rezultat, a pohvalio je atmosferu u svlačionici.

"Rijeka je po meni uz Osijek, najbolja momčad u ligi poslije Dinama, imaju širinu, od Čolaka, Andrijaševića, Gorgona, Halilović, i mogu napraviti dvije momčadi za HNL, ali analizirali smo ih i moramo iskoristiti sve šanse koje nam se ukažu." - rekao je Blagojević dodavši da mu i dalje zvoni ovih zadnjih 5-1 iz prijateljske utakmice.

(rex)

Facebook komentari