Turisti razgledavaju ponudu pulske ribarnice

Turisti razgledavaju ponudu pulske ribarnice-88215

ŽIVO JE U PULSKOJ RIBARNICI, IAKO JE SAMO POLA STOLOVA POPUNJENO RIBOM I MORSKIM PLODOVIMA
Mnogo ljudi razgledava ponudu pulske ribarnice, među njima i turisti u potrazi za svježom ribom. Sandra i Bosiljka, prodavačice koje u ovoj ribarnici rade od 1991. godine kažu da se najbolje prodaje sardela. Po danu prodaju 20 – 30 kila sardele, koja je posebno popularna kod turista. Cijene sardele kreću se oko 20 kuna, iako je se može pronaći i za 15 kuna po kilogramu. Ono što turisti ne kupuju su pedoči. To nam je ispričala Ines koja već dvadesetak godina prodaje pedoče iz uzgajališta u Taru. Kupci su domaći ljudi. Kaže da rijetko naiđe pokoji turist koji se sam okuša u pripremi pedoča, obično ih jedu u restoranima. Puljani kupuju pedoče najčešće vikednom kada imaju dovoljno slobodnog vremena za njihovu pripremu.
Kao i izbor ribe i morskih plodova, i cijene su raznolike. Kilogram škampa košta od 250 – 300 kn, sipe i lignje kreću se od 80 do 120 kuna, a kilogram uvijek popularne orade ili brancina u prosijeku košta 80 kn.
​(REX/Renata Šimić/foto: Manuel Angelini)