Tržnica Pula u znaku proizvoda Udruge branitelja “Panonija”

LJUBAZNI IZLAGAČI OČEKUJU VAS OD 28.08 DO 02.09. OD 8 DO 20 SATI
Udruga branitelja proizvođača "Panonija" organizira sajamsku manifestaciju gospodarskog,turističkog,kulturnog,i edukativnog karaktera pod nazivom: "Dani Slavonije, Domaće je Domaće u Puli" od 28.08. - 02.09. 2017. godine na Narodnom trgu (Tržnica Pula).

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način ("poderane gaće") kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni - poručuju iz Udruge.  Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude koju su vam pripremili organizatori.

Posjetitelji koji od 28.08 .do 02.09.2017 od 8-20 sati dođu na Tržnicu Pula, moći će uživati u slavonskom čobancu, grahu i drugim jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Održat će se i prigodan program uz slavonsku glazbu, i to kako slijedi: u ponedjeljak, 28. kolovoza od 18 do 20 sati svira tamburaški sastav Zavičajnog kluba Slavonija iz Rijeke, a u petak, 1. rujna u 11 sati nastupa tamburaški sastav Barufa.

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije četirii  godine udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće po kojima je postala prepoznatljiva.

(rex/ Manuel Angelini)

Facebook komentari