Treninga za trenere Kazališta potlačenih

ROK ZA PRIJAVU NA EDUKACIJU: 21. OŽUJKA 2019.
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji sa Zakladom Slagalica iz Osijeka i INK Pula, organizira radionicu namijenjenu osobama koje rade s mladima s područja Istarske županije (učitelji, profesori, treneri, mentori) primjenom metode kazališta potlačenih. Trening Legislativnog kazališta trajat će 4 dana, od 26. do 29. ožujka od 9 do 14 sati.

Ovaj sistem kazališnih vježbi, igara i tehnika ima za cilj razviti kod potlačenih ljudi  (svi oni kojima je potpuno ili djelomično oduzeto pravo na dijalog) kazališni jezik kao osnovni ljudski jezik kojim mogu komunicirati s drugim društvenim subjektima i izraziti svoju volju i svoje želje. Samim time kazalište potlačenih potiče ljude na djelovanje.
Pozivamo Vas da nam se pridružite u promicanju novih oblika sudjelovanja i utjecaja mladih na rješavanje za njih važnih pitanja metodom kazališta potlačenih.

Novi pristupi i oblici djelovanja doprinose otvaranju važnih teme i problema te potiču i ohrabruju mlade osobe da i sami utječu na rješavanje postojećih lokalnih problema vezanih uz smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti, konkurentnosti mladih na tržištu rada, razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija. To je program neformalnog obrazovanja temeljen na primijeni kazališnih metoda čije forme, metode i proces na niz načina doprinosi emancipaciji i osnaženju mladih odraslih osoba i olakšava proces njihove tranzicije u odraslost.

Rok za prijavu je 21. ožujka 2019. Prijaviti se možete ovdje.

Radionica se održava u sklopu projekta SOS (socijaliziraj - osvijesti - samozaposli) koji provodimo u partnerstvu s Gradom Pula-Pola, udrugom Alumni FET Pula i Zakladom Slagalica iz Osijeka, a financiran je sredstvima Europske unije iz programa Europski socijali fond.
Projektom SOS želimo utjecati na smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti radeći na konkurentnosti mladih na tržištu rada, rješavajući probleme nedovoljnog razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija. Projekt se provodi na području Istarske i Osječko-baranjske županije.

(REx)

Facebook komentari