Tjedni program Kina Valli

SCOOBY-DOO, TAJNI VRT, POSLIJE SVEGA:SUDAR, PROROK I LJETNI SATI
Novi "Scooby – doo!", fantastična avantura "Tajni vrt", filmski hit "Poslije svega: Sudar" i posebni program "Rendez – vous au Cinema" očekuju vas u novom tjednu Kina Valli!

Animirana pustolovina "Scooby – doo" vodi nas u nove slučajeve omiljene nam družine! Saznat ćemo tajne i činjenice o susretu Shaggyja i Scoobyja, kako su upoznali Freda, Velmu i Daphne, te kako su dospjeli do svog prvog detektivskog slučaja. Nova najveća i najizazovnija misterija vas očekuje već od 17. rujna.

Mary Lennox glavna je protagonistkinja filma "Tajni vrt", koja u Indiji tijekom epidemije kolere ostaje bez roditelja. Sama i zaboravljena uskoro započinje živjeti kod najbližeg rođaka – gospodina Cravena. Zbog čestih putovanja rođaka Mary ostaje posve sama na njegovom imanju, no jednog dana otkrije zaključana vrata obrasla bršljanom. Događaji koji će uslijediti potpuno će joj promijeniti život.

"Poslije svega: Sudar" nastavak je filma "Poslije svega" snimljenog prema bestseleru spisateljice Anne Todd koji je proglašen novom globalnom senzacijom. Ljubav i strast Tess i Hardina ispituje granice do kojih veza može opstati. Ona uviđa kako bi mogla izgubiti sve, a on shvaća da nema što izgubiti osim nje. Koliko su se spremni mijenjati zbog ljubavi i koliko su spremni opraštati pogledajte od četvrtka, 17. rujna.

Šesta godina posebnog programa "Rendez – vous au Cinema" donosi nam u Kino Valli četiri naslova koja su na programu od 22. – 25. rujna u 19 sati.
 
Prvi je film, 22. rujna, "Prorok" koji prati glavnog lika Malika El Djebena osuđenog na šest godina zatvora. Po dolasku u zatvor, potpuno sam na svijetu, izgleda mlađi i krhkiji od ostalih zatvorenika. Odmah pada pod utjecaj grupe korzikanskih zatvorenika čiji zakon vlada u zatvoru. Francuski kandidat za nagradu Oscar 2010. godine, nagrađen Nagradom žirija na Filmskom festivalu u Cannesu 2009. godine.

U srijedu, 23. rujna, obiteljska drama "Ljetni sati", redatelja Oliviera Assayasa, započinje proslavom 75. rođendana Hèléne Berthier koja je svoj život posvetila očuvanju djela svojeg ujaka, slikara Paula Berthiera. Hèlénin iznenadni nestanak nekoliko mjeseci kasnije prisilit će obitelj da se sukobe s glomaznim predmetima iz svoje prošlosti.

Program je realiziran u suradnji s Francuskim institutom i Hrvatskim audiovizualnim centrom.

(rex)

Facebook komentari