Tečaj tradicionalne kuhinje Vodnjanštine

UPISI SU OTVORENI DO 9. OŽUJKA
Pučko otvoreno učilište 'Vodnjan-Dignano' poziva sve zainteresirane da se priključe novom tečaju, onom tradicionalne kuhinje Vodnjanštine: upisi su otvoreni do 9. ožujka. Radi se o programu koji omogućuje stjecanje potrebnih znanja i vještina u spravljanju tradicionalnih jela Vodnjanštine. Tečaj traje 20 sati, podijeljenih u 8 teorijskih i 12 praktičnih, a polaznici će imati prilike naučiti ne samo o gastronomiji područja, kroz predavanja i radionice pripreme glavnih jela i tipičnih slastica Vodnjanštine, nego i o bogatoj kulturi i tradicijama tog područja.

Radi se, dakle, o iznimnoj prilici, za sve ljubitelje kuhinje, bez obzira na njihovo predznanje u tom području. Naime, tečaj je osmišljen kako za kuhare amatere tako za profesionalce, kojima bi ovo bila prilika za unaprijeđenje svojih vještina u (tradicionalnom) kulinarstvu. Tečaj će se održavati dvaput tjedno, u večernjim satima, tako da će nakon svakog teorijskog sata uslijediti onaj praktični: tada će polaznici naučiti pripremati fuže sa šugom, ili pak neku od tipičnih slastica, koje su se u prošlosti pripremale za vrijeme obiteljskih ili crkvenih slavlja.

Sva će se pripremljena jela tijekom radionica moći dakako i degustirati: svaka će se radionica zaključiti degustacijom kuhanih jela i kolača. Tečaj će voditi iskusni stručnjaci, prof. Ljudevit Sabo i Svjetlana Celija. Prijave i upisi na natječaj otvoreni su od 21.02.2018. do 09.03.2018. godine. Prijave i upisi obavljaju se osobno u Pučkom otvorenom učilištu – Università popolare aperta „Vodnjan - Dignano“, Portarol 31, 52215 Vodnjan, radnim danom od 8.00 do 16.00 sati. Početak nastave je predviđen u ožujku.

Kontakti: uciliste.vodnjan.dignano@gmail.com , http://www.pou-upa-vodnjan.com , tel. 052/512-540

(Rex)

Facebook komentari