Tamara Obrovac ima tri nominacije za Porin

NAJBOLJI JAZZ ALBUM, JAZZ SKLADBA I JAZZ IZVEDBA
U veljači 2020. CD "TransAdriaticum" nominiran je za glazbenu nagradu Porin u tri glavne jazz kategorije; najbolji jazz album, najbolja jazz skladba (Suza sjajna) i najbolja jazz izvedba (Galiotova pesan). Tamara je do sada osvojila 8 Porina, a rezultati ovogodišnjih nominacija biti će poznati krajem ožujka.

NOVI CD TRANSADRIATICUM
CD "TransAdriaticum" izašao je 2019. godine za austrijskog izdavača Alessa Records kao Tamarin dvanesti autorski album i četvrto inozemno izdanje. Ostajući vjerna izričaju vezanim uz Istru i jazz, na ovom albumu predstavlja nove skladbe pisane za sjajne glazbenike njenog novog TransAdriatic quarteta, kojeg uz njenog stalnog suradnika, vanserijskog bubnjara Krunoslava Levačića čine i dvojica značajnih predstavnika talijanskog jazza; pijanist Stefano Battaglia i kontrabasist Salvatore Maiore.

Album je do sada predstavljen koncertima na nekoliko impresivnih europskih i domaćih pozornica (Trondheim Jazz Festival u Norveškoj, Porgy & Bess u Beču, JazzHr festival, itd.), a nakon koncerata ove veljače pred punim gledalištima u Rijeci, Puli i austrijskom Feldkirchenu, tijekom 2020. očekuju ih daljnji nastupi u zemlji i inozemstvu, od kojih izdvajamo upravo dogovoren koncert u prestižnoj dvorani Casa da Música u Portugalu. Sa svojim ostalim glazbenim sastavima Tamara će ove godine nastupiti i u Litvi, Poljskoj, Argentini, Čileu, Austriji, Hrvatskoj, itd.

CD "TransAdriaticum" i koncerti na kojima je predstavljen odlično su prihvaćeni od strane publike i kritike, a nekoliko recenzija nalazi se u nastavku emaila.

NOVI VIDEO

Prvi video s novog albuma za skladbu "Muora" snimio je i režirao istarski video umjetnik Matija Debeljuh; njegova se vizualna estetika sjajno stopila sa glazbenim konceptom i poetikom skladbe. Video je inspiriran narodnom predajom o strahu od "muore", imaginarnog bića koje je prema istarskim legendama stanovnik noćnog svijeta. Video je posveta tom imaginariju kroz ljepotu prirode.

(REX)

Video vezan uz članak

Facebook komentari