Talijanski pisac za djecu Corrado Premuda u Središnjoj knjižnici

PONEDJELJAK 9.11. U 11 SATI
U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula gostovati će talijanski pisac za djecu Corrado Premuda koji će učenicima Talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" predstaviti svoju novu knjigu "Un pittore di nome Leonor" (Editoriale Scienza, 2015.). Ova književna matineja zakazana je za ponedjeljak, 9. studenog u 11 sati u Središnjoj knjižnici.

Corrado Premuda, rođen u Trstu 1974., pisac je i novinar. Autor je dviju zbirki kratkih priča Un racconto di frammenti (L’Autore Libri Firenze, 2000.) i Intrusioni (FPE Trieste, 2004.), za koju je dobio posebnu nagradu komisije na natječaju Jacques Prévert 2002., romana Sazrijevanje (Prematurità), koji još nije objavljen u Italiji, dok ga je u Hrvatskoj objavio Antibarbarus, i jedne knjige za djecu Felici e contente.
Brojne njegove priče objavljene su u časopisima, antologijama i internetskim portalima. Pričom Čokoladne hostije (Particole al cioccolato) predstavljen je u dvojezičnoj zbirci Con-Fusioni Triestine /Tršćanska zb(i)rka, uz još desetak tršćanskih autora po izboru Valerija Fiandre. Zbirku su izdali Edit Rijeka i Antibarbarus Zagreb s predgovorom Claudija Magrisa, a priče su preveli mladi prevoditelji pod vodstvom Ljljane Avilović.
Piše za kazalište i radio te umjetničke kataloge. Nakon što je bio dio milanske redakcije dnevnika la Repubblica, piše za razna novinska izdanja i časopise, a brojni njegovi članci mogu se čitati online na internetskim stranicama dnevnika Il Piccolo e La Voce del Popolo. Arhivar je i bavi se didaktikom, u školama predaje o jeziku filma i drži tečajeve kreativnog pisanja (Temperamatite). Diplomirao je politologiju na Sveučilištu u Trstu, studij je nastavio na Malti gdje je usavršio povijesno-arhivska istraživanja zahvaljujući stipendiji talijanskog Ministarstva vanjskih poslova te je magistrirao na temu Upravljanje i analiza komunikacija.
(Rex)

Facebook komentari