Tagliatelle s martin?icama i pancetom

VIKEND RECEPT REGIONAL EXPRESSA
Sezona je gljiva, a legenda kaže kako je ukusna i u Istri izuzetno cijenjena martin?ica dobila ime po danu Svetog Martina, te da je upravo sada nastupilo njenih „pet minuta „. Specijalitet Regional Expressa su taglatelle s martin?icama i pancetom. Pod uvjetom da ste se „dokopali“ svježih martin?ica kuhanje može zapo?eti. Na maslinovom ulju popržiti manju glavicu luka,a kada luk požuti u njega ubaciti nasjeckane martin?ice i.istarsku pancetu izrezanu  na sitne kockice .Nakon što su gljive pustile vodu, martin?ice i pancetu posoliti i staviti bibera po želji. U kipu?u vodu ubaciti tagliatelle, a kada su tagliatelle na pola kuhane prebacitE ih u posudu u kojoj su se spremale martin?ice i panceta, te sve zajedno pirjajte sedam  minuta.  Na samom kraju možete dodati prstima razdrobljene gorgonzole i servirati. Uz tagliatelle s martin?icama i pancetom preporu?amo poslužiti i dec istarske malvazije. U slast…(REX)