Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježen u Umagu

SVIJETLO PLAVI BALONI I NAD UMAŠKIM NEBOM
U petak, 1. travnja 2016. godine članovi Udruge građana „Pružam ti ruku – Ti porgo la mia mano“ iz Umaga su povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu na štandu ispred Gradske knjižnice izložili svoje predmete ručne izrade te prikupljali dobrotvorne priloge svojih građana koji su opet imali priliku pokazati svoje veliko srce i pomoći našim malim i velikim autističnim sugrađanima.

Glavna skupština UN-a odabrala je za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu  2. travnja čime želi skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

Na mjestu događanja skupilo se mnoštvo djece te su simbolično u 11:55 sati, kao i u svim gradovima svijeta, „oslobodili“ svijetlo plave balone u zrak. Plavo nebo bilo je ukrašeno stotinama balona u znak osvješćivanja građana o autizmu kao specifičnom razvojnom poremećaju čiji uzrok još na žalost nije poznat.

Samom događaju, u znak podrške radu Udruge i potvrde važnosti ovoga dana, prisustvovali su u ime Grada Umaga gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Niko Čančarević i Floriana Bassanese Radin te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc.  (REX)

Facebook komentari