‘Svjetski dan glazbe’ obilježen na pulskoj tržnici

PROGRAM SE NASTAVLJA NA PORTARATI I U TITOVOM PARKU
"Svjetski dan glazbe", u organizaciji HGU-a, danas se održava u Istri na tri lokacije: u Puli, Bujama i Umagu.

U Puli se jutros održao na tržnici od 9 do 11:30 sati, dok nastavak slijedi u popodnevnima satima i to na Portarati od 19 do 21:30 sati i u Titovom parku od 22 do 02 sata.

Na tržnici su jutros tako nastupili Puhački orkestar Grada Pule, duet Despina, Vesna Nežić-Ružić, Sunrise duo, duo Arrogance te Dino Barbaro.
Na Portarati nas očekuju Praksa, Tea Tidić, Cantus Populi, Lara Demarin 4tet i Studio glazbene kreativnosti 'Čarobna Frula', dok će u Titovom parku nastupiti Nick Radošev, Joes, Time To Sl33p b2b Manscream te Rich&Bebetto.

Ideja da gradovi na jedan dan postanu zonom slobodne svirke te da glazbenici izađu na ulice u kvartovima, na trgovima i svojom svirkom slave glazbu, potaknula je i ove godine Hrvatsku glazbenu uniju da zajedno sa svojim podružnicama nastave u održavanju zanimljivih glazbenih programa po gradovima diljem Hrvatske, u Istri u Puli, Bujama i Umagu.
Glazbenici najraznovrsnijih glazbenih pravaca, svojom će besplatnom svirkom kroz svoj nastup uveličati ovaj dan koji se tradicionalno slavi u svijetu. Nastupi će se dešavati na više lokacija u gradu, koje će tehnički bili opremljene, te omogućene za nesmetano odvijanje glazbenih druženja.

Prošle godine je na punktovima sviralo preko trideset glazbenika, te je procirkuliralo mnogo publike šetajući od jednog mjesta nastupanja do drugog. Želja je da sa vremenom ovaj program postane tradicionalan, te da proširi punktove na parkove i zanimljive lokacije grada.
(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari