Svjetska gastronomska zvijezda u hotelu Monte Mulini

PIERRE GAGNAIRE U ROVINJSKOM HOTELU
Jedan od najboljih chefova na svijetu, Francuz Pierre Gagnaire, gostovao je u Maistrinom novootvorenom hotelu Monte Mulini u sklopu svoje promotivno-edukativne svjetske gastronomske turneje. Pri spomenu imena Pierre Gagnaire, svi svjetski gastronomski znalci i uživatelji dobre hrane znaju da je riječ o iznimnom kulinarskom umjetniku koji je u svojoj karijeri do sada dva puta proglašen trećim kuharom na svijetu (2006. i 2007. godine). Nemalo je puta uspoređivan sa znanstvenikom koji u svojoj kuhinji-laboratoriju stvara, po mnogima, gotovo nemoguće kombinacije koje su na kraju najčešće proglašavane gastronomskim remek-djelima. Upravo je ta dihotomija dio Gagnairove igre – spajati nespojivo, stvarati nove okuse, istraživati i krčiti nove putove u kulinarskom prostranstvu. Uvodeći dijametralno oprečne kombinacije okusa, tekstura i namirnica, Gagnaire je prodrmao običaje klasičnog francuskog kuhanja i njegov se utjecaj u haute cuisine proširio diljem svijeta. Ne čudi stoga što se među njegovim restoranima nalaze i oni poput Pierre Gagnaira u Parizu i Sketcha u Londonu koje krase prestižne Michellinove zvjezdice -  najprepoznatljivija i najutjecajnija obilježja u klasificiranju restorana u svijetu. U sklopu svoje svjetske turneje, u koju ulaze dvije velike metropole London i Hong Kong, Gagnaire je uvrstio i Maistrin hotel Monte Mulini u Rovinju u čijim je restoranima gostovao od 13. do 15. travnja. Kuharima hotela Monte Mulini tako je pružena jedinstvena prilika raditi, ali što je još značajnije -  i učiti od ovog kulinarskog velikana čijem se umijeću dive svjetski gastronomski stručnjaci. (P.A.)