Svim radnicima Uljanik Grupe isplaćene minimalne plaće za razdoblje do 30. studenoga 2018.

UPRAVA ČINI SVE KAKO BI OSIGURALA SREDSTVA ZA ŽURNU ISPLATU PLAĆA SVIM RADNICIMA
Svim radnicima ULJANIK Grupe isplaćene su minimalne plaće za razdoblje do 30. studenoga 2018. godine.

Pored navedenog, u proteklih mjesec dana uspješno je osigurana likvidnost za isplatu pune plaće za rujan 2018. svim djelatnicima društva 3. MAJ, društva Uljanik d.d., kao i dijelu zaposlenika ostalih društava, koji zajedno čine većinu ukupnog broja zaposlenika ULJANIK Grupe.
U istom razdoblju osigurana je isplata pune plaće za listopad 2018. zaposlenicima društva 3.MAJ, društva Uljanik d.d., kao i dijelu djelatnika ostalih društava, koji zajedno čine gotovo polovicu zaposlenika ULJANIK Grupe.

Za nekoliko društava ULJANIK Grupe s manjim brojem zaposlenika u proteklih nekoliko dana isplaćena je plaća za studeni 2018., i to uslijed okolnosti koje nismo u mogućnosti javno komentirati. Međutim, o svim detaljima i okolnostima isplate plaća za studeni 2018. detaljno smo izvjestili sve rukovoditelje.

Unatoč isključivoj namjeri i cilju postupanja Uprave Uljanika u proteklih nekoliko mjeseci, zbog poteškoća s blokadama računa i zakonskih ograničenja, nismo uspjeli osigurati ravnomjernu isplatu plaća svim zaposlenicima na razini Grupe.

Planirana tekuća likvidnost, iz koje u razdoblju do pune primjene Programa restrukturiranja namjeravamo izvršiti podmirenje svih neisplacenih plaća radnika, temelji se na doprinosu strateškog partnera i države u procesu restrukturiranja Uljanika.

S ciljem ubrzanja postupka osiguranja sredstava za isplatu plaća radnicima, Uprava Uljanika vodi učestale razgovore s potencijalnim investitorima koji su u postupku dubinskog snimanja, kako bi isti odmah po okončanju postupka odabira strateškog partnera bili spremni reagirati vezano uz osiguranje tekuće likvidnosti, u čemu imamo podršku nadležnih državnih institucija.

-Korporativne komunikacije ULJANIK Grupe

Facebook komentari