Svečano otvorena obnovljena Osnovna škola ‘Giuseppina Martinuzzi’ u Galižani

VRIJEDNOST INVESTICIJE JE 4 MILIJUNA KUNA
Danas je u Galižani svečano otvorena obnovljena Osnovna škola – Scuola elementare „Giuseppina Martinuzzi“ – područni odjel Galižana uz prigodni program koji su upriličili učenici Osnovne škole uz nazočnost ravnateljice Susanne Cerlon, gradonačelnika Grada Vodnjan Klaudia Vitasovića i zamjenice župana Istarske županije Giuseppine Rajko.

Uvodnim govorom obratila se ravnateljica Susanna Cerlon koja je naglasila kako je ponosna što je škola obnovljena te se zahvalila Gradu Vodnjanu na investiciji kojom su realizirani svi radovi uređenja i obnove škole.

Naime, Grad Vodnjan je protekle godine uspješno prijavio projekt Energetske obnove osnovne škole, te je u 2019. godini sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za predmetni projekt s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, te s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosila je više od 4.000.000 kuna, a 1.166.722,90 kuna financirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Izvođač radova bilo je društvo Ideaprojekt d.o.o., dok je nadzor nad izvođenjem radova izvršilo društvo Izoterma d.o.o.

Radovi na osnovnoj školi započeli su u mjesecu srpnju a energetskom obnovom povećala se toplinska zaštita krova i vanjskog zida, zamijenila se dotrajala vanjska stolarija, postojeći sustav grijanja koji koristi obnovljive izvore energije te se unutarnja rasvjeta zamijenila učinkovitijom. Ovim mjerama se direktno utječe na energetsku učinkovitost objekta što doprinosi umanjenim računima za energente i poboljšava uvjete rada zaposlenika i krajnjih korisnika, odnosno djece.

"Želio bih istaknuti da se tijekom izvođenja radova, a van provedbe samog projekta, pokazala potreba za još jednim ulaganjem te smo, na radost naših mališana, obnovili i prostoriju sportske dvorane" kazao je gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović dodavši kako je trošak obnove dvorane u cijelosti financirao Grad Vodnjan.

Zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko čestitala je Osnovnoj školi i Gradu Vodnjanu na realizaciji ovog značajnog kapitalnog projekta uz želje da svim učenicima i učiteljima bude ugodno učiti i raditi u novouređenim prostorijama te je uz Gradonačelnika i Ravnateljicu službeno proglasila obnovljenu školu otvorenom.

Nakon svečanog otvorenja slijedio je nastavak prigodnog programa u dvorani osnovne škole uz zajedničko druženje.

(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari