Svečano otvoren 14. kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama

SUTRA SPORTSKO-REKREATIVNI DAN
Dana 19. i 20. listopada, odnosno u srijedu i četvrtak, održava se 14. sportsko – rekreativni i kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama pod nazivom “Susret prijateljstva”.
Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula u suradnji sa Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula organizirali su susret prema sljedećem programu:

19.10.2016. (srijeda) - kulturni program u Domu hrvatskih branitelja
9,30 - svečano otvaranje
         dramski, glazbeni, plesni i recitatorski nastupi udruga, ustanova, škola i vrtića

20.10.2016. (četvrtak) - sportsko-rekreativni dan u Domu Mate Parlov u Puli
  9,00 - svečano otvaranje
  9,30 - kuglanje i boćanje
13,00 - proglašenje pobjednika

Danas su tako u Domu hrvatskih branitelja mnogobrojni vrtići, osnovne škole, centar za rehabilitaciju, udruge i domovi upriličili kulturno-umjetnički program kojim je obilježena 25. godišnjica djelovanja Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula. U uvodnom dijelu prisutnima se obratila Elvira Krizmanić Marjanović: „Ovo je Udruga koju sačinjavaju roditelji; Udruga koja svakodnevno živi život u svojim nastojanjima da osigura psihosocijalnu integraciju, rehabilitaciju. To je Vaša misija koju svakodnevno provodite i drago mi je da je Grad Pula djelić tog mozaika koji doprinosi boljoj budućnosti“ čestitavši Udruzi 25. rođendan i poželjevši im puno uspjeha u daljnjem radu.

U predvorju Doma hrvatskih branitelja mogli su se vidjeti i ručni radovi korisnika Udruge koji su se mogli kupiti po pristupačnim cijenama. Naime, likovno-kreativne i šivačko-krojačke radionice imaju terapeutski učinak i korisnici svakodnevno izrađuju radove i uče osnove šivanja, od ručnog rada sve do mašinskog šivanja.

Udruga se za ostvarenje ovog susreta zahvaljuje svim sudionicima programa i njihovim voditeljima koji su doprinijeli svojim trudom, snagom, voljom i ljubavi.
(Rex)

Facebook komentari