Svečana sjednica povodom 25. obljetnice osnutka Općine Medulin

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MEDULIN
Uoči 25. godišnjice održavanja prve sijednice općinskog vijeća proslavili su se uspjesi Općine Medulin, ali i njezinih stanovnika. Na svečanoj sjednici u galeriji 3MC u Medulinu, u ponedjeljak 12. lipnja 2018. dodijeljena su i posebna priznanja uspješnim i istaknutim članovima lokalne zajednice. Načelnik Općine Goran Buić prezentirao je sve ono što je u Općini učinjeno i ostvareno za boljitak lokalne zajednice u zadnjih 25 godina. Uspijeh Općine vidi se i u brojkama – 1994. godine, kada je Općina osnovana  proračun je bio 5.067.000,00 kn, a danas iznosi 35 puta više - 180.516.950,00 kn.  
Gost ove sjednice bio je i Državni tajnik u Ministarstvu državne imovine koji je kazao kako Općina Medulin provodi više projekata nego sve županije u Hrvatskoj. Najavio je da će u ponedjeljak, 18. lipnja ministar Goran Marić posjetiti Općinu i s načelnikom Buićem potpisati Ugovor o korištenju lokaliteta Cave Romane.
Načelnik Goran Bujić od nadolazećih projekata istaknuo je one prioritetne, a to su nadgradnja dvorane u OŠ dr. Mate Demarina, izgradnja doma umirovljenika na Kamiku u Banjolama, projekt za osmogodišnju školu u Banjolama, dječji vrtić u Pomeru i Premanturi, ali i projekti zgradnje prometnica i šetnica. Za 25 godina vidi Medulin kao „turistički gradić koji živi u skladu sa željama svojih žitelja, da je održiv razvoj u prvom redu, vodeći računa o kulturnoj i prirodnoj baštini“.

(REX/Foto: Renata Šimić)

Facebook komentari