Svečana promocija diplomanata, budućih odgojitelja i učitelja

ČESTITKE! FAKULTET ZA ODGOJNE I OBRAZOVNE DJELATNOSTI ODRŽAO PROMOCIJU
Na Fakultetu za odgojne i obrazovne djelatnosti u petak 24.5. održana je svečana dodjela diploma budućim odgajateljima i učiteljima koji su u Puli završili Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti.

Ovaj Fakultet jedna je od članica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na kojem se više od pola stoljeća osposobljavaju učitelji i odgojitelji za rad u osnovnim školama i dječjim vrtićima na hrvatskom i talijanskom jeziku.

Djeluje od 1948. godine u obliku Učiteljske škole, zatim od 1961. do 1977. u sklopu Pedagoške akademije pa Pedagoškog fakulteta, i potom Filozofskog fakulteta. Godine 1999. od Filozofskog fakulteta odvaja se Visoka učiteljska škola, koja početkom 2006. godine postaje Odjel za obrazovanje učitelja i odgojitelja Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Od 2011. djeluje kao Odjel za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a od 19. 9. 2015. godine rješenjem Trgovačkog suda u Pazinu mijenja naziv u Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti.

Dekanica Fakultetaizv. prof. dr. sc. Iva Blažević pozdravila je  promovente i četitala svima koji su završili Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni učiteljski studij i Preddiplomski stručni studij predškolski odgoj.

Studirati se može na hrvatskom i talijanskom jeziku. Iskrene čestitke svim promoventima, njihovim obiteljima i nastavnicima!

Facebook komentari