Svečano otvorena područna osnovna škola u Šišanu

DIJELE JU OŠ MATE DEMARINA IZ MEDULINA I OŠ GIUSEPPINA MARTINUZZI IZ PULE
Povodom dječjeg tjedna u četvrtak je u Šišanu upriličeno svečano otvorenje obnovljene područne osnovne škole, koju dijele osnovna škole Mate Demarin iz Medulina i osnovna škola/scuola elementare Giuseppina Martinuzzi iz Pule, a nastava se izvodi od 1. do 4. razreda.

Radovi na objektu započeli su odmah po završetku školske godine i izvodili su se cijelog ljeta kako bi mališani mogli dočekati svoje prve školske dane u obnovljenoj školi. Obnova je bila temeljita i obuhvaćala je građevinske radove, vodovodne i kanalizacijske radove, strojarske radove, elektrotehničke radove i radove toplinske zaštite. Škola je proširena i na prostor stana bivšeg stanara te sada broji pet moderno opremljenih učionica, sanitarni čvor za djecu, sanitarni čvor za učitelje i osobe s invaliditetom, spremište za čistačicu i čajnu kuhinju. Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 1.000.000,00 kuna + PDV, čiji će trošak uz općinu Ližnjan sufinancirati Istarska Županija i Grad Pula kao osnivači navedenih škola.

Svečanom otvorenju škole nazočili su Fabrizio Radin, zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana, Zamjenica gradonačelnika grada pule Elena Puh Belci, Pročelnica upravnog odjela za obrazovanje sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan, te ravnateljice škola Susanna Cerlon i Emanuela Pinzan Chiavalon.
Školarci su sa svojim učiteljicama osmislili i izveli prigodan program prisutnima, a osmjesi na njihovim licima nisu krila oduševljenje novo obnovljenom školom. Nakon simboličnog presijecanja vrpce okupljeni roditelji, djeca i uzvanici počašćeni su kolačićima. Simpatično i slatko, kao i njihova mala obnovljena škola.

Uz igralište koje je obnovljeno prije dvije godine, sada zaista čini ugodno i sigurno mjesto odrastanja naših najmlađih mještana, zaključio je Načelnik Marko Ravnić.

Predstavnici mjesnog odbora Šišan uručili su prvašićima pojedinačne poklone za dobar početak školskih dana i svim ostalim višim razredima set lopti za tjelesni odgoj kao znak pažnje povratka u školske klupe, što već tradicionalno čine iz godine u godinu kao veliki prijatelji škole i školskih projekata.

"Pravi primjer suživota i tolerancije upravo je ova mala-velika škola u kojoj zajedno djeluju dvije škole, hrvatska i talijanska, na što smo iznimno ponosi kao zajednica. Šišan se sve više razvija i sve je više mladih obitelji, vrtić je popunjen a i djece u školi sve je više, za razliku od ostalih dijela hrvatske, možemo zaključiti kako je svijetla budućnost pred nama. Ove je godine tako prvi razred upisalo ukupno 19 djece, na što smo iznimno ponosni, a trend se prema saznanjima vrtića nastavlja i iduće godine. Htjeli bi se zahvaliti svima koji su bili uključeni u projekt, a posebno Županiji koja je odmah prepoznala i podržala projekt. Radujemo se novim projektima u ostalim mjestima općine kako bi naša djeca imala što bolje uvijete obrazovanja."

(Rex)

Facebook komentari