Sve po starom, Istra 1961 igrala jedno poluvrijeme

LOKOMOTIVA-ISTRA 1961 2:0 (0:0)
Istra 1961 odigrala je odličnih 45 minuta prvog poluvremena. Igrači trenera Ivana Preleca igrali su čvrsto u obrani s kontrama u kojima je dominirao brzonogi Gržan. 
Istra 1961 prvu šansu imala je u 13. minuti kada se Šime Gržan nakon prodora s  lijeve strane pucao a malo je falilo da na loptu naleti Guzina koji se svidio u prvom dijelu utakmice. 

U 35.minuti Gržan se nakon dobre lopte sjurio prema golu Grbića, no vratar Lokomotive omeo je napadača Istre 1961,sasvim dovoljno da mu lopta pobjegne u gol-out. 
U 41.minuti šansu prvog dijela imao je Lončar koji je nakon odbijanca pokušao glavom prebaciti golmana Lokosa, no Grbić je prebacio preko grede. Lokomotiva u prvom poluvremenu nije imala niti jednu prigodu niti udarac u gol.

U nastavku Lokomotiva ubrzava, Grujević je ostao u svlačionici, a zamijenio ga je Franić. Kasnije se ispostavilo da je u svlaćionici "ostao" i Šime Gržan koji se u nastavku ukazao tek u dva navrata. 

Prvu priliku imao je Uzuni u 59.minutI, no do 65.minute rezultat se nije mijenjao. Uzuni se lako ubacio između Galilee i Paeza i bez većih problema postiže gol za 1:0. Vrlo loša reakcija dvojica koji da tada nisu imali niti najmanju pogrešku. Samo tri minute kasnije isti se igrač ponovno upisuje u strijelce i "gasi" sve pozitivno što su zeleno-žuti do tada postigli. Uzuni je nakon kornera  glavom ugurao loptu iz neposredne blizine, pored obrane Istre 1961 koja je još uvijek razmišljala o prvom golu. 

Istra 1961 je na kraju odigrala kao i većinu utakmica do sada, koncentracija vrlo limitirana i nestalna, energija slabašna, realizacija katastrofalna.  Istra 1961 je igrala je dok se protivnici nisu pokrenuli, nedovoljno za ozbiljniji otpor ekipi kakva je Lokomotiva. Sportski menadžment još razmišlja, pitanja je puno, vremena je malo. No nada zadnja umire…bar tako kažu…

Istra 1961: Ćondrić, Blagojević. Galilea, Grujević (Franić), Gržan (Perić-Komšić), Guzina, Ivančić (Fintić), Lončar, Paez, Pavić, Tomašević
(NMF)

Facebook komentari