Sve o brodu ‘‘Silni’’ iz flote splitskog ‘‘Brodospasa’’

DONOSIMO I OČITOVANJE IZ BRODOSPASA SPLIT
Brod ''Silni'' koji je jučer nastradao u pulskoj luci nakon što se u njega zabila samopodizna platforma, a koja se uslijed jake bure otrgnula s veza u Uljaniku, bio je brod za prijevoz posada na platforme. ''Silni'' je zadnjih godina angažiran za prijevoz ljudi između Pule, te plinskih i naftnih platformi u akvatoriju južno od Istre.

U njegovim karakteristikama piše da je brod dug 35,95 metara, širine 7,33 metra, prima do 30 putnika, a na njemu je bilo trenutno angažirano šest članova posade. Osim ''Silnog'' Brodospas ima i blizanca ''Junaka'', a za pretpostaviti je splitska kompanija ispostaviti "Uljaniku" višemilijunski odštetni zahtjev.

Na naš upit dobili smo i službeno očitovanje iz ''Brodospasa'' Split kojeg u cjelosti prenosimo:

''Poštovani,

nesreća koja se dogodila u luci Pula 13.11.2017 izazvana je snažnim udarom plovnog objekta "Uljanik brodogradilišta" D.D u naš brod za snabdjevanje platformi, koji je bio vezan na operativnu obalu i čekao daljnje upute našeg unajmitelja. Trenutno se vrše razgovori i poduzimaju sve potrebne radnje za sanaciju štete i spriječavanje daljnjeg zagađenja sa svim relevantnim službama.

Lijep pozdrav,

BRODOSPAS D.D.
UPRAVA-DIREKTOR

Kap.Mladen Brodarić''

(rex)

Facebook komentari