Sve je spremno za Granfondo Nevio Valčić 8. svibnja - VIDEO

OPĆINA MARČANA NAJAVILA I OSNIVANJE MUZEJA BICIKLIZMA
Nekoliko dana uoči 1. međunarodnog rekreativnog maratona cestovnog biciklizma Granfondo Nevio Valčić, u Hotelu Velanera u Šišanu najavljeni su detalji programa ove sportsko-turističke manifestacije.

Manifestaciju u nedjelju 8. svibnja 2016.g. sa startom i ciljem u Banjolama u Općini Medulin, organizira obitelj Valčić, u spomen na velikog biciklističkog prvaka iz Loborike Nevia Valčića te Biciklistički klub Pula, uz generalno pokroviteljstvo Turističke zajednice Općine Medulin.

Granfondo Nevio Valčić, po uzoru na slične turističko-sportsko-kulturne manifestacije u susjednoj Italiji, ima za cilj promociju Medulin Rivijere kao obiteljske i sportsko-pripremne destinacije u pred i post sezoni, uz valorizaciju enogastronomskih posebnosti teritorija Južne Istre.

Trasa utrke u duljini od 115 km, započinje u nedjelju 8.svibnja u 10.00 sati ispred Resorta del Mar u Banjolama, ide dalje rekreativno put Premanture do Kamenjaka i natrag, da bi od Kamika u Banjolama krenuo pravi start. Trasa vodi dalje put Pule, preko Marsovog polja do Alda Drosine , Narodnim trgom, Danteovim trgom, Flaciusovom - Vodnjanskom potom Fažanskom cestom do Vodnjana. Na Stanciji Buršić Istarski gušti organizirana je prva okrjepa, a potom se nastavlja put Divšića, Glavani-Želiski-Drandići-Pavlići put Barbana  te Hrboki, Rebići , Hrelići -Bratulići- Krnica, te natrag preko Marčane i Loborike. U Loborici će biti organizirana druga okrjepa, te treća u Hreljićima.Staza ide dalje pit Šišana, Ližnjana te Općine Medulin - Pomera i Kamika u Banjolama.
 
Aldo Dobrovac, direktor TZ Medulina  zahvalio se organizatorima, rekavši kako na Medulin Rivijeri manifestaciju vide kao ulaganje u promociju sportskoga turizma na našim emitivnim tržištima. Organizatori, Helena i Luciano Valčić u ime obitelji Valčić pozvali su goste Granfonda da se prijave do nedjelje 8.svibnja u 9.00 sati, a Patrizia Milani kao predsjednica Biciklističkog kluba Pula podsjetila je na značaj biciklizma u Istri i Puli.

Skupu se obratio i biciklistički prvak i sudionik 2. olimpijade, član BK Pula Bruno Bulić, rekavši da će mu u nedjelju 8. svibnja biti iznimna čast voziti trasu utrke uz talijanske legende Claudia "El Diabla" Chiappuccija i svjetskoga prvaka iz 2008.g. Alessandra Ballana.

Na konferenciji za novinare načelnik Općine Marčana Marijan Kostešić,  kroz čiju Općinu također prolazi utrka, najavio je u skorašnje vrijeme i osnivanje Muzeja biciklizma u Loborici, odakle dolaze naša najveća biciklistička imena: Nevio Valčić, Cvitko Bilić, Dean Vitasović.

Također su predstavljeni i službeni dresovi Granfonda Nevio Valčić u ženskoj i muškoj izvedbi, te predstavljene nagrade za pobjednike - dizajnerske bandane ( marame) Renate i Ana-Lee Janžić , brenda Laardesign iz Pule.  Laardesign također oblači organizatore Granfonda a u nedjelju 8. svibnja u 14.30 sati imati će i modnu reviju, kao i sportski brend Dressing emotion iz Castelfranco Veneta.  Nagrađivana inovatorica iz Pule Marina Črnac predstavila je Moby clean maramice za čišćenje i dezinfekciju mobilnih i drugih ekrana, što će također biti u poklon vrećici najuspješnijima.

Glavni je sudac Granfonda Nevio Valčić ujedno i ovogodišnji glavni sudac Tour de Francea Bruno Valčić, koji će u nedjelju suditi i mini utrku za djecu od 0 - 5 godina u Banjolama, u organizaciji "Cukerin" igraonice, za koju se prijaviti možete na www.granfondoneviovalcic.com.

Sve informacije o prijavi, kotizaciji, programu i dresovima dostupne su na istim stranicama.
Dobrodošli!

(J. Vitasović/ foto i video: Safet Omerović Basso)
 

Video vezan uz članak

Facebook komentari