Suzana Aflić kandidatkinja IDS-a za načelnicu Općine Kanfanar

NUOVA FORZA ZA KANFANAR - PORUČUJE IDS
Suzana Aflić kandidatkinja je IDS-a na predstojećim lokalnim izborima za načelnicu Općine Kanfanar, jednoglasno je odlučeno na posljednjoj sjednici Predsjedništva kanfanarskog IDS-a. Predsjednik Općinske podružnice IDS-a Kanfanar Anton Modesto iskazao je veliko zadovoljstvo jednoglasno potvrđenom kandidaturom Aflić kazavši:

- Iznimno sam ponosan što naša općina ima ovako kvalitetnu mladu osobu koja je spremna svoje zavidno znanje, profesionalnost i energiju staviti na raspolaganje svim mještanima i našoj zajednici. Suzana Aflić nova je forza za našu Općinu!

Naime, Suzana Aflić završila je Fakultet ekonomije i turizma „dr. Mijo Mirković“ u Puli, diplomirala na temu „Prilagođavanje turističkog proizvoda Grada Rovinja zahtjevnim potrebama tržišta“ 2009. godine te prije nekoliko dana obranila i doktorsku disertaciju „Uloga turističkih zajednica u iniciranju razvoja novih turističkih proizvoda destinacije“.

- Naša kandidatkinja svojim je zvanjem već naslutila u kojem smjeru vidi daljnji razvoj i jačanje općine, onom turističkom, a istaknuo bih i da su naš program i zadani ciljevi za naredni mandat vrlo realni, konkretni i prije svega provedivi, zaključio je Modesto.

Kandidatkinja za načelnicu Kanfanara Suzana Aflić zahvalila je IDS-u na značajnoj podršci kazavši da joj „kandidatura predstavlja veliku čast, no ujedno izazov i odgovornost koju objeručke prihvaća jer ona i njezin tim u suradnji s mještanima žele i znaju kako preokrenuti loše stanje u Općini Kanfanar, i zato su ovi izbori jedinstvena prilika da konačno pokrenemo našu općinu“.

- Preustrojem rada općinske uprave želimo stvoriti transparentniji i odgovorniji odnos prema svim našim mještanima. a samoj općini povećati ulogu u događajima na nivou Istarske županije, istaknula je Aflić te izdvojila najvažnije programske točke:

- Jedan od prioriteta svakako je poboljšanje uvjeta osnovnoškolskog obrazovanja na području općine uvođenjem informatičke opreme u učionice i robotike u dopunsku nastavu, što će se realizirati zajedničkom suradnjom općine, škole i županije. Također, finalizirat ćemo projekt izgradnje kuhinje i blagovaonice osnovne škole u Kanfanaru. Započet ćemo s razvojem autohtone turističke ponude Kanfanarštine temeljene na kulturno-povijesnoj baštini u suradnji s turističkom zajednicom, lokalnom zajednicom i našim mještanima. Sufinancirat ćemo rad poštanskog ureda i ustrajati na održivosti pošte u Kanfanaru, poticat ćemo i podržavati socio-kulturne manifestacije u Kanfanarštini te podignuti razinu socijalne osjetljivosti kako bismo uvijek bili dostupni našim mještanima, navela je Aflić te dodala da je značajan dio programa usmjeren na razvoj infrastrukture izdvojivši „pokretanje postupka izgradnje kanalizacije u naseljima Kontrade te daljnju obnovu državne ceste na dionici čvorišta Istarski Y od Okreti prema Rovinju s prilazima za naselja Okreti i Kurili“.

- Želimo li pokrenuti Općinu, moramo raditi timski i predano. Entuzijazma, želje i ideja nam ne nedostaje, zato vjerujem da ćemo od prvog dana početi koristiti velike potencijale naše općine i već u ovom mandatu imati vidljive rezultate i pomake ka jednoj od najljepših i najuspješnijih općina u Istri, zaključila je kandidatkinja IDS-a za načelnicu Općine Kanfanar Suzana Aflić.

(rex)

Facebook komentari