Sutra se otvara novi rotor na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve ulice

UTORAK, 24. OŽUJKA U PRIJEPODNEVNIM SATIMA
U utorak, 24. ožujka u prijepodnevnim satima, za sav promet otvorit će se novoizgrađeni rotor na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve u sklopu kojih radova su izgrađena i dva nova autobusna ugibališta u Rizzijevoj ulici. Zahvaljujući predmetnoj investiciji, u koju je Grad Pula uložio 5,3 milijuna kuna, osim znatno veće sigurnosti u prometovanju, uvelike je povećana protočnost prometa u tom dijelu grada, posebno kada se uzme u obzir već izgrađen rotor na raskrižju Rizzijeve i Radićeve, te na raskrižju Rizzijeve i Ceste Prekomorskih brigada.

U sklopu projekta, izgradila se dionica prometnica koje se nadovezuju na predmetni rotor, oborinska odvodnja i javna rasvjeta te se izvršilo prelaganje, zaštita i izmještanje elektroničke komunikacijske infrastrukture (EKI), prelaganje i zaštita vodovodnih instalacija, plinskih instalacija i elektroenergetske mreže.  Radove je u roku izvelo društvo Cesta d.o.o. kao najpovoljniji ponuditelj na provedenoj javnoj nabavi.

Uz izgradnju predmetnog rotora, paralelno su se izveli i radovi otvaranja slijepe ulice - Piranesijevog prilaza na Rizzijevu ulicu a sve u već spomenutom cilju, uspostave kvalitetnijeg, protočnijeg i sigurnijeg prometovanja u tom dijelu grada. Upravo takvo rješenje tražio je tamošnji mjesni odbor.

Piranesijevom prilazu omogućen je pristup iz smjera Rizzijeve ulice, te je duž iste jednosmjerne ulice u dijelu osigurano uzdužno parkiranje. Takva nove organizacija prometa, za koju je ishodovana suglasnost MUP-a, znatno olakšava prometovanje stanarima navedenog dijela Vidikovca budući se radi o više slijepih ogranaka kojima je sada omogućeno kružno prometovanje, kako Piranesijevim prilazom, tako i Heiningerovom ulicom. U sklopu iste organizacija prometa osigurano je ukupno 18 novih parkirališnih mjesta.

(rex)

Facebook komentari