Sutra otvaranje nove dionice obilaznice

MILETIĆ: FAZNA IZGRADNJA POŠTUJE TURISTIČKU SEZONU
Povodom preusmjeravanja prometa na novoizgrađenu dionicu Ceste prekomorskih brigada pulski gradonačelnik Boris Miletić, zajedno sa suradnicima, danas je obišao novoizgrađenu dionicu obilaznice. Novoizgrađena dionica obilaznice za promet će se otvoriti već sutra, 8. kolovoza u jutarnjim satima, kada će se istovremeno za promet zatvoriti „stara“ dionica obilaznice koja kreće u rekonstrukciju.

Istovremeno će se omogućiti priključak vozila iz Šišanske ceste na Cestu prekomorskih brigada uz obavezan smjer desno (prema Velom Vrhu), te će se fizički zatvoriti dosadašnji privremeni proboj iz Ulice Valmade na Cestu Prekomorskih brigada.

'Ovo danas više nije samo pulska obilaznica, već jedna od glavnih prometnica u Puli na kojoj se i danas vidi kolika je potreba za njezinim proširenjem. Zahvaljujem djelatnicima Cesta d.o.o. koji su poštivali dinamiku radova, te unatoč ekstremnim vrućinama obavljali svoj posao. Samo se jedan dan nije radilo kad su uvjeti bili nepodnošljivi. Od sutra se preusmjerava promet, te se radovi nastavljaju i prema gradu. Optimalan model fazne izgradnje pokazao se dobar', rekao je Miletić, te zaključio kako će radovi na obilaznici biti gotovi do kraja godine. Navedeni radovi će obuhvatiti i dva rotora, jedan na Šišanskoj koji je u planu za drugu polovicu rujna, a potom i veliki rotor na Medulinskoj.
Na novinarski upit, planiraju li se skoro radovi proširenja i prema Premanturskoj, Miletić jhe kazao kako su i oni u planu, ali tek nakon što se za to steknu preduvjeti.

Vrijednost investicije je 20 milijuna kuna.
Detaljnije o radovima pročitajte sutra u izvještaju o otvorenju novoizgrađene dionice. (Piše: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari