Sutra moguć snijeg u Istri

DHMZ NAJAVLJUJE VELIKO ZAHLAĐENJE
Državni hidrometeorološki zavod Republike Hrvatske prognozira za narednih 24 sata za područje Istarske županije oborine u obliku snijega i ledene kiše uz jaki sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva građane na pojačani oprez. Vozače se poziva da, kada su na snazi zimski uvjeti, ne koriste vozila s ljetnim gumama, odnosno obavezno koriste zimsku opremu koja je i zakonska obaveza. Vozači trebaju temeljito očistiti snijeg i led sa svojih vozila prije uključivanja u promet. Mole se građani da bez prijeke potrebe ne voze prometnicama. Također, upozorava se građane na zaleđene površine zbog opasnosti od klizanja i mogućih ozljeda pri padu te da u slučaju pada veće količine snijega očiste površine ispred stambenih objekata.

Iz Istarske županije podsjećaju: "Ukoliko ste zbog obilnih snježnih padalina i neočišćenih putova ostali izolirani, a u hitnoj ste situaciji (slučaj potrebe liječničke, ili veterinarske pomoći, bolničkog liječenja, opskrbe neophodnim namirnicama, ili energentima i slično) nazovite broj hitnih službi: 112, 192, 193 ili 194".

Građani Pule već su spremni za hladnoću, a to možemo vidjeti i u fotogaleriji iz centra grada. Jakne, šalovi, kape i rukavice obavezni su (modni) dodaci koji će nam poslužiti sljedećih dana. Do 25. siječnja za sve one koji su u lošijim financijskim prilikama i ne mogu sebi ili svojoj djeci omogućiti pravu zimsku odjeću, u Dnevnom boravku Rojca moguće je donirati jakne, čizme i ostalo što će sugrađanima uljepšati hladne dane koji dolaze. 

(REx/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari