Suradnjom do kvalitetnijih proizvoda za potrošače

TVRTKA S.I.C. I INSTITUT RUĐER BOŠKOVIĆ RAZVIJAJU NOVU LINIJU DELIKATESNIH PROIZVODA
Tvrtka S.I.C. d.o.o. za preradu ribe u suradnji s Institutom Ruđer Bošković - Centar za istraživanje mora Rovinj, u razdoblju od dvoje godine provodi istraživanje u sklopu projekta „Poboljšanje prehrambene vrijednosti i trajnosti proizvoda sitne plave ribe“. Projekt je financiran od strane Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG BICRO. U nastavku vam donosimo kratak sažetak ove uspješne suradnje između proizvođača i znanstveno-istraživačke institucije. 

Tvrtka S.I.C. d.o.o. sa sjedištem u Višnjanu, posluje od 1994.godine. Tvrtka je svoju današnju djelatnost započela obavljajući otkup, te veleprodaju i maloprodaju svježe i smrznute ribe na lokaciji Vabriga. Djelatnost su započele dvije obitelji, a tradicija i dugogodišnje poslovanje prerasli su u stabilnu respektabilnu tvrtku S.I.C koja danas broji preko 150 zaposlenika.
Projektom „Poboljšanje prehrambene vrijednosti i trajnosti proizvoda sitne plave ribe“ planira se, u suradnji s Institutom Ruđer Bošković razviti nova linija delikatesnih proizvoda usoljenih i mariniranih inćuna i srdela razvojem novih receptura oplemenjenih dodatkom autohtonih mediteranskih namirnica.
Optimizacijom postojećih receptura za salamuru i marinadu osigurat će se poboljšanje i stabiliziranje hranjive vrijednosti, a izmjenom pakiranja proizvodi će se prilagoditi najnovijim potrošačkim trendovima.
Nova linija delikatesnih proizvoda više dodane vrijednosti, postići će na tržištu znatno bolju cijenu od postojećih poluproizvoda, te omogućiti tvrtki S.I.C. d.o.o. veću konkurentnost i zastupljenost na tržištu.  
Ovo je predivan primjer uspješne suradnje između proizvođača i znanstveno-istraživačkih institucija, neophodan za daljnji razvoj i unaprjeđenje prehrambene industrije. Takav način kooperacije trebao bi postati esencijalan za budućnost. Suradnjom s Institutom Ruđer Bošković, te implementacijom sofisticiranih kemijskih i bioloških analiza došlo se do novih spoznaja i važnih rezultata u prehrambenoj tehnologiji tvrtke S.I.C.d.o.o.

(REx)    

Facebook komentari