Studentski restoran u Puli i dalje radi prema naputku Stožera civilne zaštite

RUČAK OD 12 DO 14 SATI OBAVLJA SE UZ SVE MJERE SIGURNOSTI I ZAŠTITE
U redakciju Regional Expressa stigao je upit čitateljice čiji su podaci poznati redakciji i koja se zabrinuto pita kako je moguće da je studentska menza u Puli još uvijek otvorena i da studenti ručaju u tom istom zatvorenom prostoru?

Odgovor smo potražili kod ravnatelja Studentskog centra Miodraga Čerine koji nam je objasnio kako su svi studentski restorani u Hrvatskoj otvoreni pa tako i naš pulski.

„Mi radimo prema naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Stožera civilne zaštite Istarske županije. Svoj posao obavljamo savjesno i sa svim mjerama sigurnosti i zaštite kako je i predviđeno; postavili smo upozorenja te studenti prije ulaska u restoran peru ruke sredstvima za dezinfekciju, jedan po jedan dolaze po hranu i ne sjede zajedno već s razmakom od preporučenog jednog metra. Svi zaposlenici menze nose maske i rukavice a prostori se dezinficiraju.“

Studentski restoran otvoren je samo za vrijeme ručka i to od 12 do 14 sati gdje dnevno prođe najviše 50 studenata od kojih si neki odmah uzmu i večeru, pa se tako dnevno proda 80 do 90 obroka. „Napominjem kako je to prostor koji inače prima 200 ljudi, a ovdje ih u ta dva sata prođe oko 50ak. Pa više ljudi prođe kroz butigu u 15 minuta“ govori ravnatelj te podsjeća kako malobrojne studente koji se itekako pridržavaju pravila neće 'istjerati' odnosno zatvoriti menzu dok god ne dobiju takav naputak od Stožera civilne zaštite.

(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari