Pula: Međužupanijsko natjecanje učenika frizera

DNEVNA, VJENČANA, KREATIVNA FRIZURA, ULIČNA MODA…
Strukovna škola Pula organizator je i domaćin Međužupanijskoga natjecanja u kojemu sudjeluju učenici koji se obrazuju za zanimanje frizer. Natjecanje je održano danas u prostorima Strukovne škole Pula.

Na natjecanju su sudjelovali: Gospodarska škole Buje, Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Obrtnička i tehnička škola Opatija i Strukovna škola Pula. Prvi dio natjecanja bio je pisana provjera stručno-teorijskih znanja iz Tehnologije frizerstva, Dekorativne kozmetike, Vlasuljarstva i Dermatologije, a drugi dio praktična provjera stečenih vještina, navika i umijeća koja se obavlja na modelima lutaka.

Kategorije ženskih frizura: 1) dnevna frizura na ženskome modelu lutke i 2) vjenčana frizura na ženskome modelu. Kategorije su muških frizura: 1) kreativna frizura četvrtastoga izgleda na muškome modelu lutke i 2) moderno šišanje frizure – ulična moda, na muškome modelu lutke.

Učenice i učenici koji pokažu ukupno najbolje rezultate prema ocjenama Prosudbenoga povjerenstva na pisanome ispitu te Ocjenjivačkoga suda na praktičnome dijelu sudjelovat će na Državnome natjecanju frizera koje će organizirati Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. (rex/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari