Strukovna grupa IT Istre započela brendiranje Istre kao ICT destinacije

CILJ JE POSTIĆI POZITIVNO POSLOVNO OKRUŽENJE SA ZNAČAJNIM KORISTIMA ZA TVRTKE I GOSPODARSTVO
„Izuzetno mi je drago da je IT zajednica Istre pokazala spremnost da iznjedri ovako značajan strateški dokument, koji je osnova za osmišljavanje i poticanje politika kojima će se digitalna industrija podignuti na razinu strateške industrije u Istri. Time ćemo postojećim kompanijama kao i generacijama mladih školovanih ljudi, omogućiti da nastave ili započnu svoj život u Istri, baveći se najmodernijim tehnologijama, te istodobno uživati sve blagodati Istre kao prekrasne regije i životnog prostora. Naravno, za ostvarivanje strategije trebat će nam pomoć i suradnja lokalne zajednice i dobrih ljudi, za koju sam siguran da neće izostati jer se ipak radi o osiguravanju bolje budućnosti svih žitelja Istre“ – izjavio je Goran Mrvoš, predsjednik Strukovne grupe IT Istre povodom pokretanja izrade Strategije brendiranja sektora.

Tvrtke iz ICT sektora koje djeluju putem Strukovne grupe HGK – Županijske komore Pula pokrenule su postupak brendiranja Istre kao mjesta za život, rad i učenje ICT profesionalaca. Brendiranjem se želi postići pozitivno poslovno okruženje u kojem će kompetencije sektora stvoriti značajne koristi ne samo za  ICT tvrtke već i za gospodarstvo cijele županije. U suradnji s višestruko nagrađivanom marketinškom tvrtkom Sonda izrađen je strateški dokument koji definira ključne karakteristike  ICT sektora u Istri, s ciljem da se olakša i unaprijedi poslovanje postojećih tvrtki, potakne interes za zapošljavanje, posebice mladih, te da se razvije veća suradnja sa zajednicom.

Inovativne tvrtke u ovom sektoru uspješno posluju u Istri, postižu globalni uspjeh i predstavljaju veliku razvojnu perspektivu. Usmjerene su na inovativne tehnologije, razvijanje novih produkata u IT tehnologiji koji su ispred vremena, a  često su njihovi klijenti vodeće svjetske kompanije u svojim segmentima. S obzirom na to da dijele slične izazove u poslovanju povezali su se u strukovnu organizaciju u HGK - Županijskoj komori Pula radi  ostvarenja zajedničkih ciljeva, međusobne podrške i poticanja budućeg rasta. Uvjereni kako  Istra ima prednosti kao ICT destinacija, kroz projekt brendiranja žele iskomunicirati zašto je poželjna regija za ICT tvrtke i profesionalce. 

ICT sektor zasigurno može biti generator strateškog rasta gospodarstva u Istri, no potrebna mu je podrška lokalne zajednice, ne u poslovanju jer su u tome vrhunski stručnjaci u svojoj domeni, već u otklanjanju birokratskih prepreka te uređenosti samog društva. 

(REX)

Facebook komentari