Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

VIKEND OD 28.7.-30.7.2017. GODINE
Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske, dogodilo se 39 prometnih nesreća, i to devet nesreća s ozlijeđenim osobama i 30 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je deset osoba, od kojih su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a osam osoba je lakše ozlijeđeno.

Alkohol kod vozača evidentiran je u četiri prometne nesreće. Najčešći uzrok prometnih nesreća je neprilagođena brzina, uslijed čega se dogodilo osam prometnih nesreća  i to na području:

PP POREČ-PARENZO
- na kolniku državne ceste 75, raskrižje za mjesto Kadumi
-  u ulici Istarskog razvoda u Poreču

PP LABIN
- na državnoj cesti 66, Labin-Raša
- na kolniku županijske ceste 5104, Labin-Rabac

PP PAZIN
- na kolniku županijske ceste 5007, Kičer-Karojba

PP BUZET
- na kolniku državne ceste 44, raskrižje za Sv. Ivan

PP PULA
- na kolniku Arsenalske ulice

PP ROVINJ
- na kolniku nerazvrstane ceste, Dobravci-Ladići

Utvrđeno je 612 prekršaja, od kojih izdvajamo:

• nepropisna brzina – 302 prekršaja
• vožnja pod utjecajem alkohola – 24 prekršaja
• nekorištenje sigurnosnog pojasa – 41 prekršaj
• korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 23 prekršaja
• nepropisno pretjecanje – 53 prekršaja
• ostali prekršaji – 169 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 884 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 28 vozača i 5 vozila. Izdvajamo:

U subotu, 29. srpnja oko 15.40 sati, izvršenim nadzorom brzine kretanja vozila, utvrđeno je da se 38-godišnji državljanin Slovenije kretao motociklom Honda, slovenskih nacionalnih oznaka, kolnikom Istarskog ipsilona A9, iz smjera Višnjana u smjeru Poreča, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km /h, brzinom od 240 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 6000 kn i izrečena mu je zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

U nedjelju, 30. srpnja oko 2 sata, na kolniku ulice Brajdine u Medulinu, policijski službenici zaustavili su moped APN 6, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji vozač. Nad vozačem je izvršeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 2.03 promila. Zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, protiv vozača podnesen je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu te je isti isključen iz prometa. (REX)

Facebook komentari