DORUČKUJTE FRIŠKE KOZJE JOGURTE S VOĆEM!
Stanciju Kumparička, obiteljsko gospodarstvo prema Marčani i istočno ka Mutvoranu sa 60 ha zemlje i prirodne oaze pašnjaka i šuma s aromatičnim biljem, vjerujemo da u Istri nikome ne treba posebno predstavljati. Izgrađena je u 14.st., a danas u potpunosti obnovljena, u neposrednoj blizini mora, i u specifičnoj mikroklimi, sa povoljnim uvjetima za proizvodnju vrhunskih prehrambenih proizvoda. Kumparička na svojem imanju, ali na Markatu u Puli, u vlastitom bijelom i lijepom prodajnom prostoru, nudi svježe nepasterizirano kozje mlijeko, skutu, svježe laktične sireve, polutvrde sireve, jogurte , namaze i druge probrane gastronomske delicije.
Aleš Winkler, kapetan ovog divnog gospodarsko-poduzetničko-ekološkog broda sa vrhunskim proizvodima, neprestano uz stručan tim djelatnika smišlja nove proizvode i nov način dolaska do kupaca. Ljubav spram prirode, izvrsne namirnice poznatog porijekla i mogućnosti sve kvalitetnije proizvodnje uz najnoviju tehnologiju, nude neslućene mogućnosti.
Otkako je uspostavio suradnju sa Annamariom Dobrovac, koja je u New Yorku diplomirala Coolinary Art na Coolinary Institute of America, Stancija Kumparička uzela je novi zalet. Kušali smo njihove sjajne jogurte obogaćene raznim bobičastim i drugim voćem, kao Kumparičkin lijep prijedlog za doručak i kvalitetno započet dan.
Nemojte se bojati mirisa koze, i svega kozjeg. Annamaria veli i u to se odmah potom i sami uvjeravamo, kako nove proizvodne tehnologije omogućuju kvalitetu kozjih proizvoda bez tog karakterističnog mirisa. Jogurt će Vam na Tržnici u Puli pomiješati sa dnevno svježim voćem po izboru. Naš je fotoreporter Manuel kušao jogurt sa šumskim voćem, kolege jogurt sa bananom i kokosom, ja osobno sa jabukom, cimetom i orahom ( Božićna varijanta) . Bilo je tu i jogurta sa dodatkom čokolade i oraha, kao i kozjih jogurta s karamelom.
Jako, jako fino. Obilna porcija od koje se doista najedete držat će Vas do ručka a za nju valja izdvojiti 16,00 kn.
Annamaria Dobrovac vratila se iz New Yorka u Pulu i Istru željna građenja svojeg poslovnog puta. Jedva čeka daljnju suradnju sa Alešom i Kumparičkinim timom, koja će uskoro i rezultirati raznom ponudom namaza i drugih delikatesnih iznenađenja. Sve to možete kušati i kupiti , uz izvrstan omjer cijene i kvalitete, na Tržnici Pula, u karakterističnom bijelom drvenom kozjem kiosku.
Sve su popularnije i sirutke, kao izvrstan proteinski dodatak svakodnevnoj prehrani, te naravno, Kumparičkini polutvrdi sirevi, znani diljem regije.
Kvalitetna hrana od koje izgledate i osjećate se bolje, hrana koja nadograđuje vaše tijelo, mišiće i zdravlje, a sve nadohvat ruke. Porijeklo i proizvođača znate, kao i kvalitetu namirnica i podneblja gdje nastaju. Treba li reći da to ne vrijedi za većinu namirnica koje inače kupujemo u svakodnevici?
Kušajte! Vraćat ćete se po još, i još, o još... Dobar tek!
(Jelena Vitasović/ Manuel Angelini)