Staging a Play: Tartuffe Matije Ferlina

PETAK, REPRIZA U SUBOTU u INK GRADSKOM KAZALIŠTU PULA
Staging a Play: Tartuffe Matije Ferlina, koja će se upriličiti u petak, 12. siječnja 2018. u 20 sati. Repriza predstave je u subotu, 13. siječnja također u 20 sati.
Produkcija je to  Zagrebačkog plesnog ansambla i suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem - Gradskim kazalištem Pula, Zagrebačkim kazalištem mladih i Mediteranskim plesnim centrom.
Autor, redatelj i koreograf: Matija Ferlin
igraju/plešu/izvode: Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić, Kasija Vrbanac

Dramaturgija: Jasna Žmak
Scenografija: Mauricio Ferlin
Glazba: Luka Prinčič, Matjaž Predanič
Kostimografija: Matija Ferlin, Desanka Janković
Oblikovanje svjetla i tehničko vodstvo: Saša Fistrić

Staging a Play: Tartuffe nova je predstava nagrađivanog koreografa i redatelja Matije Ferlina, u produkciji i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, koja je premijerno izvedena krajem 2017. u Svetvinčentu te potom Zagrebu. Nakon odličnog prijema publike i kritike, predstava u siječnju stiže na repertoar Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula.

Nakon izuzetno uspješne inscenacije drame Staklena menažerija Tennesseeja Williamsa 2015. godine (nagrada za najbolju predstavu, 8. Bijenale suvremenog plesa u Sloveniji), koja je funkcionirala kao osnova za kreiranje prvog rada iz ciklusa Staging a Play, Matija Ferlin nastavlja istraživati odnos između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima. U drugom radu iz spomenutog ciklusa Ferlin se posvetio jednoj od najpoznatijih svjetskih komedija, Molièreovoj Tartuffe, čiji će dramski tekst umjesto kao tekstualni predložak, izvođačima poslužiti kao slojevita koreografska partitura. Dramske će replike tako i u ovoj izvedbi biti dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina te u kojem je moguće prepoznati  njegov karakterističan autorski stil.
Iako Ferlin već potpisuje nekoliko radova koji uključuju neki oblik izvedbenog teksta (Samice, Istovremeno drugi, Mi smo kraljevi a ne ljudi, Sad Sam Lucky), u ovom se ciklusu autor prvi put suočava s kanonskim djelima dramske umjetnosti.
REX

Facebook komentari