Središnju Istru zatrpao snijeg, službe su imale pune ruke posla

NEKI DIJELOVI SU I DALJE BEZ STRUJE
Dijelovi središnje Istre, okolica Tinjana i dalje su bez struje. Na snazi su zimski uvjeti, a snijega ima u obilnijim količinama, u višim dijelovima Istre i više od 25 centimetara.
Noć na istarskim cestama bila je kaotična.

Donosimo izvješće službe 112 o noćašnjim i jučerašnjim intervencijama:

Gračišće - 12.02.2018. u 17:03 h dvije su osobe zatražile pomoć jer su zapele u snijegu na povratku od slapa Sopot u blizini mjesta Škopljak (Bažoni). Zbog loših vremenskih uvjeta i spuštanja mraka izgubile su orijentaciju. ŽC 112 angažirao je nadležne službe: HGSS, policiju i Istarske ceste te su osobe pronađena a vozilo izvučeno iz snijega.

Tijekom jučerašnjeg dana, zbog vremenskih nepogoda odnosno snježnih oborina u Istri,  ŽC 112 Pazin zaprimio je nekoliko dojava o padu grana na prometnice (ceste i željezničku prugu) i el. kablove, odronu kamenja, padu telefonskog stupa. Radi snijega na kolniku na području središnje Istre te na Istarskom ipsilonu u popodnevnim satima proglašeni su zimski uvjeti. Više teretnih i osobnih vozila ostali su zaustavljeni na cestama i to na području grada Pazina, Gračišća i Žminja. Putnički vlak je bio zaustavljen zbog grane na željezničkoj pruzi u mjestu Sarčija ali je ubrzo nastavio vožnju prema Puli jer su vatrogasci uklonili prepreku. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na: DC44 čvor Nova Vas (A9)-čvor Lupoglav (A8); DC48 čv. Baderna (A9) - čv. Rogovići (A8); DC64 PazinVozilići; DC66 most Raša-Brestova; DC201 GP Požane-Buzet (D44); DC402 Zagorje Brestova; DC500 Boljunsko Polje-Kršan; ŽC5103 Labin-Koromačno; na području Pazina. U 0:48 h ukinuti su zimski uvjeti na Istarskom ipsilonu a u 05:30 sati ukinuti su zimski uvjeti na cestama - DC500 Boljunsko Polje-Kršan; DC66 most Raša-Brestova; D 402 Zagorje - Brestova ; ŽC5103 Labin-Koromačno. Na  svim cestama  u središnjoj Istri i Ćićariji zimski uvjeti su još na snazi.

Zaprimljeno je više dojava građana o nestanku električne energije na području Vodnjana, Svetvinčenta, Karojbe, Višnjana, Vižinade, Gračišća, Sv. Petra u Šumi, Žminja, Pazina. Opskrba je većim dijelom normalizirana, a nastavak radova na terenu očekuje se u jutarnjim satima.  Sve navedene probleme su prema prioritetima rješavale nadležne službe.
(Rex/Ivan Banović, Karmen Brenko, Vedran Benić)

Facebook komentari