Sportske igre slijepih Istre 2018.

ODRŽANA NATJECANJA U ŠAHU, PIKADU, VISEĆOJ KUGLANI I KOŠARCI
Tijekom proteklog i ovog tjedna Planinarsko rekreativni klub slijepih Istarske županije u suradnji sa Udrugom slijepih Istarske županije je organizirao niz aktivnosti.

U sklopu projekta „Sportske igre slijepih Istre“ kojeg financiraju Grad Pula i Grad Rovinj održana je druga aktivnost osoba oštećena vida te je tako 02. listopada 2018. godine u službenim prostorijama Kluba i Udruge održan šahovski turnir u kojem su sudjelovala četiri šahista. Podijeljene su medalje natjecateljima kako slijedi:

3. mjesto Milan Rojnić,
2. mjesto Davor Besedić,
1. mjesto Saša Stanković.

06. listopada 2018. godine pikado ekipa Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije u suradnji sa Udrugom slijepih Istarske županije su sudjelovali u Lipiku na prijateljskom pikado turniru povodom dana grada Lipika. Domaćin susreta je bila Udruga slijepih Pakrac – Lipik Susret se održao u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj kategoriji natjecatelji bez ostatka vida, Željko Čižmešija je osvojio prvo mjesto, u kategoriji natjecatelji sa ostatkom vida, Zlatko Močenić je osvojio prvo mjesto, te ekipno se naša ekipa najbolje plasirala od 7 ekipa, a sastav ekipe su sačinjavali: Željko Čižmešija, Zlatko Kuftić, Zlatko Močenić i Saša Stanković.

Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići 09. listopada 2018. godine održana je završna aktivnost „Sportskih igara 2018“ u visećoj kuglani i košarci za osobe oštećena vida, u kategorijama pojedinačno i parovi.  Prije početka održavanja sportskih aktivnosti, članovi su minutom šutnje odali počast Zdravku Čopu, predsjedniku Udruge slijepih Požeško – slavonske županije koji je iznenada preminuo nakon održano pikado turnira u Lipiku.

U pojedinačnom turniru u košarci sudjelovalo je 12 natjecatelja, od toga 5 natjecatelja iz kategorije B1, potpuno slijepe osobe, koje su igrale sa povezom na očima, te 7 natjecatelja iz kategorije B2, natjecatelji sa ostatkom vida. U turniru parova je sudjelovalo 6 parova.

 

Plasmani su bili sljedeći:
B1
3. mjesto – Antonija Uka,
2. mjesto – Zlatko Sandrić,
1. mjesto - Zlatko Kuftić.

B2
3. mjesto – Ivan Fonović,
2. mjesto – Amalia Miholić,
1. mjesto - Zlatko Močenić.


Kategorija parovi:
3. mjesto – Zlatko Sandrić i Miliborka Kalebić,
2. mjesto – Zlatko Močenić i Đina Tončić Fonović,
1. mjesto - Zlatko Kuftić i Milan Rojnić.


U pojedinačnom turniru na visećoj kuglani sudjelovalo je 13 natjecatelja, od toga 5 natjecatelja iz kategorije B1, potpuno slijepe osobe, koje su igrale sa povezom na očima, te 8 natjecatelja iz kategorije B2, natjecatelji sa ostatkom vida. U turniru parova je sudjelovalo 6 parova.

Plasmani su bili sljedeći:
B1
3. mjesto – Zlatko Kuftić,
2. mjesto – Antonija Uka,
1. mjesto - Zlatko Sandrić.

B2
3. mjesto –  Milan Rojnić,
2. mjesto – Davor Besedić,
1. mjesto – Terezija Gajski.


Kategorija parovi:

3. mjesto – Zlatko Kuftić i Milan Rojnić,
2. mjesto – Zlatko Sandrić i Miliborka Kalebić,
1. mjesto – Antonija Uka i Terezija Gajski.  

Facebook komentari