Sport zdravlje i ženska ljepota uz odbojku na pijesku

ŽENE U NAJBOLJIM GODINAMA VEĆ 20 GODINA SE SKUPA REKREIRAJU
Ključ uspješne sportske rekreacije je stvaranje navike, a najlakši put do toga je nagrada koja će vas podsjetiti na sve koristi i dobar osjećaj koji dolazi s vježbanjem. Rekreacija je jako bitna za sve, a posebice za žene koje su izložene povećanom riziku od raznih oboljenja i stresa. Vježbanje im pomaže da se osjećaju bolje, da izgledaju ljepše.

Davne 1999. godine mala grupa žena Pule odlučila je osmisliti svoje ljeto, ne prekinuti niz vježbanja te zaigrala odbojku na pijesku na terenima Puntižele. To ne bi bilo ništa neobično kada bi se radilo o bivšim odbojkašicama, ali ova grupa nije imala nikakve veze sa odbojkom niti je vladala tehnikom igre, ali je baš to bio izazov, naučiti nešto novo, baviti se tjelovježbom i učiniti nešto za sebe.

Godine su prolazile, ekipa se mijenjala, dolazile su nove članice, zaigralo se na terenima u Fažani. Danas, nakon 20 godina, ekipa broji 12 stalnih sportašica u rasponu od 40 do 63 godine i četiri koje se priključuju povremeno. Još uvijek je trema pred svaku utakmicu, pozitivan naboj, srčanost, veselje za svaki poen, radost druženja i  zajedništva!

U vjeri da uloženi trud uvijek daje dobre rezulate nadamo se da će ekipa i narednih 20 godina biti zajedno, aktivna, njegujući zdrav stil života.

                               
Zašto traju 20 godina i žele trajati još:

Sanda: Volim odbojku, posebnu ekipu i prekrasne zalaske u Fažani! I da - voooolim kad trenerica izgubi! Neprocjenjivo!

Vilma: Antistres terapija uz drage ljude. Rekreacija za tijelo i dusu!

Doris: ….jer svu negativnu energiju izbacim lupanjem lopte, a pozitivne se napunim s ludom ekipom i jos luđom igrom

Melita: Kreneš na nagovor trenerice... i da promijeniš dan. A onda pronađeš divne, razigrane žene i opuštenu igru. Pravila mi se jako sviđaju - dame smo i pazimo da se ne uprljamo, a svima možeš reći da igraš odbojku na pijesku

Đitka: Obožavam odbojku na pijesku jer su u kavezu dozvoljene sve ludarije, a nakon toga jos more i ekipa iz snova.

Nada: Osjećaj pripadanja grupi dama sa najvećim sportskim srcem na svijetu, a koje u podlozi nema motiv novac, u granicama menopauzalnih poteskoća začinjenih ludom upornošću dokazivanja onog ženskog dišpeta da mi žene sa radošću na 35 stupnjeva igramo i dobro se zabavljamo! I tako  ćemo jos duuuugooo....

Ana: Održavanje moje hormonalno happy figure uz smijeh i hladno pivo. Iznad svega druženje koje me svako ljeto razveseli i obogati novom snagom i elanom s kojim očekujem narednu sezonu prijateljstva i užitka na pjesku.

Vesna: U želji da budem fizički aktivna, dobila sam puno više. Sretnija sam i bogatija društvom veselih, zabavnih, toplih i zaigranih ženskih duša. Hvala našoj Višnji i svima Vama što ste tolike godine ostale i održale predivnu grupu u kojoj se možeš opustiti i razveseliti

Višnja: Sretna sam što je jedna ideja urodila plodom i razvila se do ovih razmjera. Što je iz osnovne ekipe nastalo još nekoliko ekipa žena koje igraju odbojku na pijesku na svim terenima Pule. Što se žene bave aktivno tjelovježbom i to čine kontinuirano. Žao mi je svih koje su odustale i nadam se da će pronaći neke nove ekipe!

Semira: Igranje i druženje sa ovom ekipom oslikava ovaj dio godine najljepšim bojama te kao melem liječi dušu od svih stresova!

Glorija: Voljela bih da ova čarolija potraje još najmanje 20 godine!

(rex)

Facebook komentari