Spektakularni koncert Mateja Meštrovića i Južnočeške filharmonije

18.8. NA MALOM BRIJUNU
Velika završnica Ulyssesovih dana klavira održat će se u nedjelju, 18. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu spektakularnim koncertom Klasika za nove generacije (Classics For New Generations), na kojemu će nastupiti Matej Meštrović uz pratnju Južnočeške filharmonije pod ravnanjem dirigenta Mirana Vaupotića.

Na programu će se naći neka od najpopularnijih klasičnih svjetskih djela, kao i dijelovi iz Meštrovićeve Dunavske Rapsodije te New England Rhapsody, obje s njegovog aktualnog albuma 3 Rhapsodies For Piano And Orchestra.

Meštrovićeva Dunavska rapsodija u četiri stavka praizvedena je u travnju ove godine u prestižnoj dvorani Carnegie Halla u New Yorku, gdje je dočekana s velikim oduševljenjem publike, koja je brojila više od 2800 ljudi.

Južnočeška filharmonija, jedini profesionalni filharmonijski orkestar u Južnoj Češkoj, sve veću pozornost posvećuje otkrivanju novih perspektiva interpretacije i prezentacije klasične glazbe, a ovo je prva njihova suradnja s dirigentom Miranom Vaupotićem, pod čijim su ravnanjem svirali brojni ugledni svjetski orkestri i operni ansambli poput Londonskog simfonijskog orkestra te Praške filharmonije.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni kazališta Ulysses u Fažani, putem Eventima te na internetskoj stranici kazališta: http://www.ulysses.hr

Brod iz Fažane za Mali Brijun polazi u 20:30 sati.

 


-- 

Facebook komentari