Spektakularna ‘‘Carmina Burana’’ u vinkuranskom kamenolomu

NA POZORNICI JE NASTUPILO 170 MUZIČARA
Jedna od najizvođenijih svjetskih kantata ''Carmina Burana'', djelo čuvenog Carla Orffa izvedeno je sinoć u vinkuranskom kamenolomu Cave Romane. Oko 1.300 gledatelja, u gledalištu popunjenom do posljednjeg mjesta, uživalo je po zvjezdanim nebom u sviranju i pjevanju 170 muzičara na pozornici.

Pravi spektakl, pod dirigentskom palicom Igora Vlajnića, priredili su Filarmonici Friulani iz Udina, Zbor Slovenske filharmonije iz Ljubljane, Zbor Glazbene škole "Vinko Vodopivac" iz Ajdovščine i Zbor Jeka Primorja iz Rijeke te Dječji zbor „Zaro“. Solisti su bili Antonella Malis, Alessandro Cortello i Lucas Somoza Osterc.

Sve je počelo najpoznatijom pjesmom ove kantate „O Fortuna“, slijedilo je potom „Primo vere“, “In Taberna“ , „Cour d'Amours“ i za kraj još jednom „O Fortuna“.

Velebni vinkuranski kamenolom, njegova prirodna akustika i litice stijena visoke i 60 metara, još jednom pokazale su se kao savršena kulisa za ovu glazbenu poslasticu. Interes za izvedbu „Carmine Burane“ bio je izniman, pa su ulaznice bile rasprodane danima ranije. Upravo zbog toga, organizator Turistička zajednica općine Medulin i njezin direktor Aldo Dobrovac, za narednu godinu najavljuju nekoliko sličnih događanja. (REX)

Facebook komentari