Sommelier iz Michelinova restorana dio je tima koji izgrađuje besplatne web shopove Istarskim vinima

MLADI SOMMELIER, ALEKS ZAKINJA RADI U MICHELINOVOM RESTORANU MONTE
Mladi sommelier, Aleks Zakinja (23) koji radi u Michelinovom restoranu Monte iz Rovinja je dio Istra Wine tima koji izgrađuje besplatne web shopove vinarima i tako im omogućuju prodaju i distribuciju vina po Hrvatskoj i EU.
Na taj iskorak su se odlučili zbog izazovne situacije koja nas je svih zadesila preko noći. Zbog izvanrednih okolnosti koje je uzrokovao virus COVID-19, ukupna prodaja kod pojedinih vinara pala je i do 91% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Vinarijama su tako odsječeni prihodi dok troškovi i dalje postoje. Iz tog razloga mladi tim Istrijana odlučio je izgraditi vinarima besplatne web shopove putem kojih se mogu kupiti njihovi proizvodi.

„Naš cilj je pomoći vinarima kako bi njihovi proizvodi bili dostupni online i to potpuno besplatno jer bi tako povećali izvoz Istarskih proizvoda.“
 Iza Istra Wine tima od 6 osoba stoje mladi sommelieri, programeri i marketingaši (od kojih su neki i studenti) te već stručan mladi sommelier Michelinovog restorana Monte iz Rovinja, Aleks Zakinja koji je ogroman zaljubljenik u Istru i vina kao i ostatak tima.

„Vino je poezija u čaši koju je potrebno čuvati i prenijeti u online svijet“ – navodi Aleks.


Trenutno je izgrađeno 6 web shopa dok se još 7 očekuje kroz koji dan. Izgrađene web shop možete pogledati klikom na sljedeće vinarije i destilerije.


„Vjerujemo kako svaki vinar ima posebnu priču koju vrijedi ispričati na globalan način.“

Svi zainteresirani vinari za besplatan webshop mogu se javiti pozivom na 091 5795 484 ili emailom na istrawine@gmail.com.
 

(REX)

Video vezan uz članak

Facebook komentari