Snježna lisina bez snijega

2.ZIMSKA MTB LIGA IPGŽ – 5. KOLO
Jugo i kiša u nekoliko dana uništili su zimsko veselje ligašima ispravši sav snjeg na Lisini i 5. kolo 2. Zimska MTB lige IPGŽ, koje se održalo u nedjelju, 8. veljače pretvorili u prvu ovosezonsku ligašku kišnu tekmu. Padalo je kao iz kabla. Nebo kao da je tugovalo jer «sokolovi» nisu na lisini mogli letjeti.
Još po «suhom» okupilo se preko tridesetak ligaša. Nekima je trebala cijela vječnost da pronađu Planinarski dom Lisina, ma su ga našli. Topli čaj za doček se pio pod postavljenim baldahinima a kapljice ruma unutra su špricane više kao dodatak održavanju tjelasne temperature nego kao rum. Neki su «prinesli i jeno malo črnega» za poslje tekme a bilo je i «jeno malo belega» pa i neš Zovkovog sira od njegove talijanske krave. I dokle se pašta sa tunom ili salsom ili z cukarom pripravljala krenulo se u pohod na Lisinu od uobičajenih  38 minuta + 1 krug. Odmah nakon znaka za start počelo je i pljuštati. Pljuštalo je cijelih 38 minuta + i taj dodatni krug.
I gle mirakula! Kad je tekma završila stala je i kišurina.
Rigo Luka je uzeo ukupno Lisinu ispred 2. Dražena Ugrina i 3. Maria Radovića. Rigo je ujedno i pobjednik kategorije do 30 godina a sličan podhvat napravila je i Svetlana Barać u kategoriji «dame».
Darko Hrvatin najbolji je «prekotridesetogodišnjak» a Kišić Ivan najbolji «dopetnaestogodišnjak».
Žutu majicu vodećeg u ligi preoteo je od lisinskog 7. plasiranoga Saše Vidovića lisinski  5. plasirani ligaš Mauro Hek.
Specijalne medalje AK Rijeke tipa «Odzvonilo vam je podne» su podijeljene pobjednicima po kategorijama. Pašta Javorkina, kažu ligaši da je bila dobra i obilata a na kraju kad je kiša stala i stigle su Ana i Alex sa kanticama Red Bulla na veselje svih ligaša.
Rezultati i poredak su po običaju na http://www.adriatic-timing.com a slike koje sve pa i više govore su na Ciklomaniji to jest na:
http://s54.photobucket.com/albums/g99/ciklomanija/IPG%20Zimska%20liga%202008/5%20kolo%20Lisina/?start=0
Zbog zaostatka i nekih novorođenih atraktivnih destinacija koje će usljediti, sljedeće kolo će se već održati u nedjelju 15. 22. 2009.  kao tekma «Zaštićenim krajolikom» na Gornjem kamenjaku kod Pule a prije Premanture.
Ligaši su se prikačili i na ovo tu: http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=53528359114&ref=ts
Tako da se sad sve obavijesti i ogovaranja mogu priopćiti cijelom svijetu a ujedno se mogu pratiti i najave događanja. (Aleksandar Popović/REX)

Facebook komentari