Smije li se u šetnju ili ne?

DOBRO JE IZAĆI VAN, ALI NAGLAŠAVA SE DA SVI OSTANEMO DOMA?
Građani su i dalje zbunjeni porukama s konferencija za medije gdje se ističe i kako je dobro izaći na zrak, ali i naglašava da svi ostanemo doma.

''Dobro je šetati, ali sami. Šetnja u društvu nikako nije poželjna. Ako šetate morate svakako biti dovoljno udaljeni od drugih ljudi, a nije realno očekivati da, ako po lijepom vremenu izađete van, budete sami na Jarunu ili na splitskoj Rivi. Zato je ipak bolje ostati doma. Ako ćete na ribolov možete sami, nikako u društvu'', rekao je ministar zdravstva Vili Beroš .

Ministar je istaknuo i kako velik dio borbe protiv epidemije ovisi i o ljudima koji su u samoizolaciji te o njihovom pridržavanju mjera kako bi zaštitili i sebe i druge. ''Onako kako ćemo se ponašati, o tome će ovisiti i trajanje epidemije i broj oboljelih. Odgovor na pitanje koliko će sve ovo trajati je najvažniji, jer on ovisi o nama samima, o svakome od nas. Ako se ne budemo odgovorno ponašali sve će potrajati dulje i bit će lošije, a onda ćemo to sve skupa teže i izdržati''.

Osim toga ministar je objasnio i kako trajanje epidemije uvelike ovisi o ponašanju virusa što je moment koji nitko još ne može točno predvidjeti. ''Ako se bude ponašao sezonski, kako očekuje većina epidemiologa, vjerujem da sve možemo smiriti do lipnja ili srpnja, no ako ne bude tako spremni smo i za takve scenarije.''

(REX)

Facebook komentari