Slavite Valentinovo ili ga ignorirate?

DANAS JE U PULI SVE BILO PUNO CVIJEĆA…
Najstariju čestitku za Valentinovo napisao je francuski vojvoda Karlo Orleanski. Namijenio ju je svojoj supruzi dok je bio u zatočeništvu u Engleskoj. Simbol Valentinova je i Kupid, starorimski bog ljubavi. Često se prikazuje kako drži luk i strijelu jer se vjeruje da se onaj koga on pogodi svojom čarobnom strelicom odmah zaljubi….
Na Dan zaljubljenih – Valentinovo, sve je prepuno cvijeća i kod nas. U Puli su danas mnogi štandovi prodavali razne vrste cvijeća, a mnogi štandovi i dućani su dijelili cvijeće ili druge simbolične poklone.

Neki ga ne vole, nekima je svejedno, a neki jednostavno uživaju u njemu. Ako spadate u ovu posljednju skupinu, uživajte i u našoj foto galeriji i požurite, ako već niste, kupiti nešto lijepo svojoj boljoj polovici!

Wikipedia kaže kako se svake godine za Valentinovo pošalje oko milijardu čestitaka, a nešto više pošalje se jedino za Božić. Valentinovo je, uz Majčin dan, dan i kada se kupuje najviše cvijeća. Svake godine djevojke i žene širom svijeta na Valentinovo zajedno dobiju oko 50 milijuna ruža. U Veronu, rodni grad Romea i Julije, svake godine pristigne oko tisuću ljubavnih pisama za Juliju. U Americi, zanimljivo, čak 15 posto čestitaka za Valentinovo djevojke pošalju same sebi.

Mnogi Valentinovo ne vole upravo zbog toga što je komercijalno i poziva na trošenje, ali, nitko nije rekao da znak pažnje baš morate kupiti i da on mora biti materijalan… (Rex/D.F./M.A.)

Facebook komentari