SKIRA nagrađena u SAD-u za dizajn svjetla Evolution Towera

EVOLUTION TOWER SE NALAZI U MOSKVI
Dizajn rasvjete Evolution Towera u Moskvi, realiziran prema projektu Deana Skire i njegovog tima,  osvojio je prestižnu IES Award of Excellence nagradu za izniman doprinos razvoju znanosti i umjetnosti na području svjetlosnog dizajna. Svečana dodjela održala se tijekom 46. godišnje konferencije Međunarodnog udruženja IES (Illuminating Engineering Society), ovoga puta u Louisville, u SAD-u. Posebna priznanja dodijeljena su u različitim kategorijama, od ukupno 200 odabranih, za svega 18 međunarodnih projekata, među kojima je Evolution Tower. Skirin projekt jedini je nagrađen u kategoriji energetske učinkovitosti i zaštite okoliša.

„Evolution Tower je projekt realiziran za Transneft, najveću globalnu kompaniju za distribuciju energije stoga nam je bilo iznimno važno da projekt bude tehnološki napredan i energetski učinkovit. Ponosni smo što možemo doprinijeti promociji naše domovine i u ovako specijaliziranom segmentu kao što je dizajn rasvjete u arhitekturi“, javljaju iz Skire.  Implementirani sustav troši čak četiri puta manje energije od europskih normi čiji se princip može  primijeniti i na čitave gradove koji bi na taj način doista postali energetski učinkoviti i povoljno utjecali na održivi razvoj lokalnih zajednica uz bitno smanjenje svjetlosne buke (onečišćenja).

Međunarodno udruženje inženjera svjetlo tehnike (IES) osnovano je u New Yorku 10. siječnja 1906. te okuplja diljem svijeta više od 8000 članova, stručnjaka s naprednim znanjima o svjetlu, ponajviše s područja SAD-a, Kanade i Meksika, ali i mnogih drugih država. Dizajneri svjetla, inženjeri, znanstvenici svake godine se okupljaju na godišnjoj konferenciji u jednom od američkih gradova kako bi ostvarili misiju društva, a to je unaprjeđenje svjetlosnog okruženja i prenošenje znanja kroz aktivnosti korisnih za zajednicu. Udruženje je dosad objavilo preko 100 relevantnih publikacija, poput neizostavnog Priručnika za rasvjetu i stručnog mjesečnog časopisa LD+A. IES već preko stotinu godina konstantno educira i objavljuje mjerodavne standarde s područja rasvjete primjenjive po cijelom svijetu, te surađuje sa svim interesnim organizacijama kako bi razvijali programe, standarde i publikacije u skladu najnovijim saznanjima, tehnološkim dostignućima i potrebama za očuvanjem okoliša budućim naraštajima.

(REX)

Facebook komentari