Sjajni Mierez i sreća za prvu pobjedu Istre 1961

INTER : ISTRA 1961 1:2
Istra 1961 je nakon 6 utakmica bez pobjede, došla do velika tri boda i to u Zaprešiću protiv Intera. Junak utakmice je isti kao i protiv Rijeke, sjajni Argentinac Mierez koji sad na svom kontu ima već četiri gola. Ipak moramo reći da su Puljani danas imali i dosta sreće, koju se pak treba znati isprovocirati, a igrači u danas crnim dresovima su to znali.  Al krenimo redom.

U prvom poluvremenu Inter je bio nadmoćan i više je napadao i imao prilika, ali Puljani su uz veliku dozu sreće došli do vodstva nakon jedne solo akcije Miereza koji je sjajno reagirao za svoj treći gol u prvenstvu. Inače su gosti u prvom dijelu sve podredili kontrama i polukontrama i uz gol Miereza su isto imali još neke poluprilike koje nisu relizirali.

A sve je krenulo inicijativom domaćih koji su u prvih pet minuta imali i četiri kornera, i nekoliko dobrih situacija koje nisu donijele ništa Interu. Slijedi gol Miereza u 20. minuti, koji je na desetak minuta ''ošamutio'' domaćina koji se sabrao od 35. minute kada slijedi nova ''victoria'' na gol Puljana. Najveću priliku propuštaju u 35. minuti kada puca Muhar iz daljine, lopta se odbija do Vukčevića, koji sam neometan sa nekoh deset metara pogađa prečku. U 40. minuti Rak izbija sam pred Landetu, ali srećom puca kraj gola.  

Drugo poluvrijeme je krenulo isto kao što je završilo prvo, Inter je napadao, a u 54. minuti ima prvu veliku šansu kada Postonjski puca, nogu je podmetnuo Andrić, ali lopta ide zamalo preko gola. U 63 minuti Rak ostaje sam na tri metra od gola Istre 1961 puca glavom ali Landeta i Oneta na crti izbijaju loptu. Ipak u 78. minuti Inter izjednačuje,  Oneto je čvršći od Mamuta u kaznenom prostoru i sudac Gabrilo daje penal domaćinu kojeg  sigurno izvodi Andrić. Samo minut kasnije Sane pada u suprotnom šesnaestercu nakon dvoboja sa Čelikovićem, ali sada Gabrilo daje Saneu žuti karton za ''foliranje''. U 88. minuti Mierez krade loptu Zulimu, i opet nakon solo akcije pogađa za vodstvo Istre 1961.

Inter : Istra 1961 1:2  (0:1), Strijelci: 0:1 Mierez (20), 1:1 Andrić (78), 1:2 Mierez (87).

Inter: Kelava, Haramuštek, Prenga, Čeliković, Valentić, Postonjski, Muhar (od 75' Zulim), Rak, Vukčević (od 88' Vuk), Burzanović (od 75' Mamut), Andrić.
Istra 1961: Landeta 6, Franić 6, Oneto 6,5, Bosančić 7, Rufati 6,5, Rubić 6, Cardozo 6 (od 85' Grujević), Segado 6 (od 70' Traore), Regan 6, Sane 6,5 (od 89' Kiu), Mierez 8.

(Dorijan Vrkljan)

Facebook komentari