Sindikati odbili Vladu: Štrajk ide dalje punom snagom

88,93% ZAPOSLENIH U SREDNJIM I 95,26% U OSNOVNIM ŠKOLAMA PROTIV PRIJEDLOGA VLADE
Sindikat hrvatskih učitelja i onih zaposlenih u srednjim školama u petak u 11 sati su objavili rezultate referenduma na kojem su se učitelji izjašnjavali o posljednjoj ponudi Vlade Šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao je:

"U srednjim školama odazvalo se 14.046 zaposlenih. 12.491 se izjasnilo protiv ponude Vlade, što je 88,93 posto! Ne misle se cjenkati, to je poruka zaposlenih u obrazovanju Vladi".

Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja kazala je: "U OŠ izjašnjavanju je pristupilo 31.670 zaposlenika, izlaznost je bio 68,05 posto. 95,26 posto odbilo je ponudu Vlade!".

"Mi smo vladi objasnili ključ problema, ključ je u koeficijentu složenosti poslova" - opet je ponovila Sanja Šprem, dodavši: "Štrajk ide dalje. U ovom momentu najmudriji potez premijera je pozvati sindikate ponovno za stol. Ja ne inzistiram na tome, neka vlada pokaže mudrost".

"Ako Vlada donese odluku o neplaćanju štrajka kriva je za posljedice takve odluke, jer sve što se nije odradilo u štrajku morat će se kasnije platiti više. Ako su vam učenici u fokusu rješenje je vratiti sve što prije u klupe.", kazao je Mihalinec.

Nedugo nakon što su sindikati objavili rezultate njihovog referenduma, priopćenjem je reagirala resorna ministrica Blaženka Divjak.

"Dijalog između Vlade i sindikata mora se hitno nastaviti zbog učenika koji su s današnjim danom izgubili petnaesti dan nastave, kao i zbog učitelja, nastavnika i ostalih zaposlenika koji su vrlo jasno poslali poruku nezadovoljstva nakon ponude Vlade. Na kocki je previše toga i zato treba pronaći hrabra i brza rješenja", rekla je "ni sim ni tam" ministrica Blaženka Divjak.

Istodobno, premijer Plenković je najavio da će pozvati sindikate na nove razgovore.

(rex)

Facebook komentari