Sindikati: Dosta je politiziranja donesite odluke - VIDEO

UPUTIT ĆEMO PISMO VLADI, OČEKUJEMO HITNU SJEDNICU
Čelnici sindikata obratili su se medijima i pojasnili situaciju u Uljaniku i daljne aktivnosti. "Krajnje je vrijeme da netko preuzme odgovornost na sebe i donese odluku, a to jedino u ovom trenutku može biti Vlada Republike Hrvatske" istaknuli su sindikati.

Štrajkaški odbor je dao upute radnicima da budu unutar Uljanika od 7 do 15 sati. Koraci koje planiraju su pisanje dopisa premijeru sa željom da Vlada održi telefonski sjednicu i danas donese odluku jesu li na strani restrukturiranja ili stečaja.

"Zahvaljujemo predsjednici Hrvatske što je podržala Uljanik, tražimo da dođe i osobno ovdje, nadamo se i raspravi u Saboru na temu Uljanika" istaknuo je Đino Šverko. Pogledajte cijeli video snimak 

Zvršio sastanak štrajkaškog odbora u Uljaniku

Objavljuje Regional Express u Petak, 22. ožujka 2019.

 

Cerovac je istakuo kako očekuje da se i Uprava obrati radnicima i  javnosti, prozvao je i Čačića nakon jučerašnjih medijskih nastupa. " On je bio osoba koja je sudjelovala u privatizaciji Uljanika, bio je u Vladi 2011. godine i gurao je privatizaciju Uljanika jer nije znao kako riješiti problem 3. Maja. Na žalost naša Uprava nije upjela pogurati stvari naprijed, a nije uspio niti on. Njegova zadaća bila je da prati šta se radi i itekako je kriv za nastalu situaciju. Ta osoba koja je radila kontra interesa, dokazalo se na kraju, neuspješno za Uljanik i 3. Maj, ta osoba sada traži stečaj Uljanika! Trebao bi se pokriti ušima preko glave i da se uopće ne pojavljuje po pitanju Uljanika, a ne da daje ovakve izjave" zaključio je Cerovac.

(DBM/Foto: Manuel Angelini, Video Renata Šimić)

Facebook komentari