Sigurna vožnja biciklom na Dan planeta Zemlje

CILJ JE POTAKNUTI MLADE NA VOŽNJU BICIKLOM
Obilježavajući Dan planeta Zemlje još od 1994. eko-škola Gimnazija Pula, već drugu godinu za redom, zajedno s udrugom Obitelji osoba stradalih u prometu, taj dan organizira akciju Sigurna vožnja biciklom, u srijedu 22. travnja, u suradnji s Postajom prometne policije Pula i Auto-klubom Pula Rovinj, poduzećem Svera i moto-klubom Twin Horn. Cilj akcije je potaknuti mlade da se više koriste ovim zdravim prijevoznim sredstvom i senzibilizirati javnost o tome da nedostaju uvjeti za sigurnu vožnju biciklom u našem gradu, te da postoji potreba osmišljavanja biciklističkih traka po gradu i staza uz prometnice.

Plan događanja je:
1. U 9 sati, na igralištu Gimnazije Pula sastanak učenika (Gimnazije, Tehničke škole, OŠ Centar, OŠ Monte Zaro), članova biciklističkih klubova i ostalih, s biciklima, te vožnja zamišljenim biciklističkim trakama, u pratnji djelatnika Policije (igralište, MUP, robna kuća, tržnica, kazalište, Korzo, Zagrebačka ulica, igralište Gimnazije)
2. Od 9.30 do 10 sati, na igralištu Gimnazije održati će se vježbe sigurne vožnje biciklom na improviziranom poligonu Auto-kluba Pula Rovinj.

Svjesni koliko je promet veliki problem suvremenog društva, koji ne samo da zagađuje zrak, tlo, vodu, te oduzima prostor za kvalitetno kretanje i ugrožava naše zdravlje, već i odnosi ljudske živote. U slučaju kiše akcija se odgađa. (REX)

Facebook komentari