Učiteljica pozitivna na COVID-19 nije bila u kontaktu s učenicima

ŠKOLA VIDIKOVAC ODGODILA PODJELU SVJEDODŽBI IZ EPIDEMIOLOŠKIH RAZLOGA
Danas je Osnovna škola Vidikovac objavila informaciju kako je zbog epidemiološke situacije odgođena podjela učeničkih svjedodžbi. "Podjela učenicima osmih razreda bit će u skladu s mjerama na  potpisivanju Prijavnica, dok će učenici od prvog do sedmog razreda učeničke svjedodžbe dobiti na jesen." stoji u priopćenju te škole.

Kako je neslužbeno saznao Regional Express, razlog je pozitivan test na COVID -19 jedne učiteljice.

Na naš upit javio se v.d. ravnatelj mr. sc. Predrag Dukić, koji je navedene tvrdnje i potvrdio , te vam njegov odgovor prenosimo u cjelosti:

Poštovani,

kod jedne učiteljice u Osnovnoj školi Vidikovac potvrđen je slučaj koronavirusa.

Ono što možemo potvrditi je kako osoba pozitivna na COVID -19 nije bila u kontaktu ni sa jednim od svojih učenika, kao niti s njihovim roditeljima. Sve osobe koje su bile u kontaktu s kolegicom upućene su u samoizolaciju.

Preventivno smo odgodili podjelu svjedodžbi. Učenici će svoje svjedodžbe dobiti naknadno.

S ciljem istinitog i cjelovitog informiranja javnosti, prenosimo ovu informaciju , te se zahvaljujemo v.d. ravnatelju na brzom odgovoru.

Ista informacija potvrđena je i iz Grada Pule: "Grad Pula primio je informaciju o potvrđenom slučaju koronavirusa kod jedne od učiteljica u Osnovnoj školi Vidikovac te ovim putem možemo potvrditi kako osoba pozitivna na COVID -19 nije bila u kontaktu ni sa jednim od svojih učenika, kao niti s njihovim roditeljima.
Važno je istaknuti kako je utvrđeno da do zaraze nije došlo unutar škole te su osobe s kojima je gospođa ostvarila raniji kontakt, trenutačno u samoizolaciji kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa".

(D.B.M)

Facebook komentari