Sezonska sniženja u centru grada

POJAVA SHOPPING CENTARA OPUSTOŠILA CENTAR GRADA
Budući da su započela najveća sezonska sniženja u većini trgovinama, odlučili smo se uputiti u centar grada kako bi provjerili kakvi popusti nas čekaju tamo te kakvo je stanje trgovina van shopping centra. Ulica Sergijevaca koja je do par godina u nazad bila središte svih shopping zbivanja kako za turiste tijekom sezone tako i za građane u izvansezonskom periodu danas ima drugo lice i značenje. Prolaskom kroz Zlatnih vrata gubi se osjećaj da se ta ulica nalazi u samom centru turističkog grada. Prazni izlozi, poslovni prostori i pokoja osoba u prolazu prikazuju stvarno stanje ulice koja je izgubila svoj značaj i sjaj.

Pojavom shopping centra, ljudi su svoju rutu preusmjerili u njih. Bogata ponuda poznatih brandova mamac je za sve kupce. No što je s Ulicom Sergijevaca i Flanatičkom ulicom? Prolaze mjeseci od otvaranja centara, a stanje ulica se ne poboljšava, naprotiv.

U razgovorima s trgovcima koji još posluju u prostorima navedenih ulica samo smo potvrdili navode. Svi ističu kako se pojavom shopping centara osjećaju značajne promjene u poslovanju, ali i samoj fluktuaciji ljudi. Trenutni popusti koji idu i do 70% vratili su nadu neutješnim prodavačima. Rasprodaje i lijepo vrijeme privukli su kupce u centar grada, no što će biti nakon rasprodaje?

Prilikom posjete jednog od dućana u Ulici Sergijevaca, prodavačica nam je ispričala dogodovštinu koja im se dogodila, a opisuje stanje ulica u kasno poslijepodne. Nedavno im je djevojka ušla u prodavaonicu i istaknula kako nije ušla zbog kupovine nego da  je u daljini vidjela muškarca s kapuljačom zbog kojega se prepala. Zar je centar grada zbilja postalo dom duhova koji oživi samo u ljetnim mjesecima?

(REX/L.Agičić/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari