Sense&Dance sinoć u Domu branitelja oduševio plesnom produkcijom!

"AVANTURE C. CHAPLINA" PREMA TEKSTU PATRIKA LAZIĆA
Sinoć smo uživali u završnom plesnom nastupu Sense&Dance studija na terasi Doma branitelja u Puli, pod nazivom "Avanture C. Chaplina" !

Sve to, zahvaljujući Saneli Ivančić, alfi i omegi Sense&Dance plesne udruge, plesacici, koreografkinji i voditeljici plesnih grupa, koja je 2011.godine krenula u samostalne vode.  Odluka za samostalan rad i osnivanje udruge za ples i rekreaciju Sense&dance bila joj je sjajnim potezom!  Velika želja za stvaranjem, kreativnošću i prenošenjem svog znanja na mlade naraštaje ispunila je ovih pet godina udruge mnoštvom koreografija, predivnih suradnja, putovanja, natjecanja...i obogatila društveni i javni život Pule u nebrojenim nastupima.

Svakako se ovdje treba zahvaliti i prisjetiti jedne od najljepših suradnji, i to  sa ABOriginal klubom. Nagrada za najbolju izvedbu na županjskom natjecanju je također poseban trenutak u povijesti rada udruge,  jer su se najmlađi plesači prvi put natjecali i medu 56 koreografija, i baš su oni bili izabrani. Snimanje spota s istarskim kantautorom Bruno Krajcarom bilo je također jedno zanimljivo i zabavno iskustvo za plesače svih dobi.

Svake godine pred ljetne mjesece, ali i uoči Božića,  udruga predstavlja svoj rad roditeljima i prijateljima. Tako su učinili i sinoć, u Domu branitelja u Puli.   Budući da se trude i žele  biti drugačiji i ples prikazati kao umjetnost, u tim plesnim produkcijama nastaju bajke za publiku. Gledali smo tako plesne priče:  PROBA ZA NASTUP,  TI SI MOJA PRVA LJUBAV,  BOŽIĆNU PRIČU  te sinoć   AVANTURE C.CHAPLINA,  za koje je tekst pisao Patrik Lazić.

U proljeće, plesači Sense&Dance-a  izlaze na Portaratu i svojim sugrađanima priređuju plesni show program, a redovno upoznaju razne stilove plesa te pozivaju gostujuće predavače da obogate njihov plesni izričaj i znanje. Bilo je doista u udruzi u ovih pet godina puno natjecanja s kojih su se vraćali nagrađivani i primjećeni. U voditeljstvu su se okušale i Saneline učenice, Lara ČudiĆ, ujedno i njezina desna ruka., a od nedavno i Nora Čulić Matošić.

U udruzi pleše i Devin Juraj, finalist Supertalenta, a ujedno vodi i open class koji je vrlo posjećen.

Za svoj peti rođendan ( već! ), plesačice i plesači Sense&Dance-a  si žele novi prostor u kojem će kvalitetnije vježbati, stvarati, družiti se i na koncu, rasti kao ljudi! Neka i bude tako, te hvala za sinoćnju večer!

Iskrene čestitke!

(J. Vitasović/ foto: M. Baldi )

Facebook komentari