SDP Pule položio vijence povodom Dana Europe i Dan pobjede nad fašizmom

SANJA RADOLOVIĆ: SDP NEĆE DOPUSTITI GLASNOVIĆU, HASANBEGOVIĆU I ESIH DA NAS VRATE U SREDNJI VIJEK
Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom Gradska organizacija SDP Pule, predvođena predsjednicom organizacije Sanjom Radolović, obilježila je
polaganjem vijenaca u Titovom parku u Puli. U ime gradske organizacije vijence su položili predsjednica Gradske organizacije Sanja Radolović, član predsjedništva Boris Siljan i članica Udruge Antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule Dinka Jerin.

„Polažemo vijenac primarno za sve one koji su nastradali kako bi danas Europa i Hrvatska i svi njezini stanovnici uživali slobodu i neovisnost. Žrtve ne smijemo zaboraviti, jer njihovo stradanje je obveza za sve nas kao društvo, da možemo graditi modernu državu koja će omogućiti svojim stanovnicima dostojanstven i ponosan život. Kao društvo smo preduboko zagazili u krivom smjeru zahvaljujući višegodišnjem koketiranju s povijesnim revizionizmom kako bi ekstremna desnica skupila šaku glasova. Takva neodgovorna politika u kojoj se javno ne osuđuje kvislinški režim i njegovo djelovanje, dovela je do toga da nas mediji diljem Europe svrstavaju u rang zemalja koje žale za fašizmom i nacizmom. Što je krajnje žalosno kada znamo koliko ljudi s područja Hrvatske je dalo svoj doprinos, a i život, narodno oslobodilačkoj borbi. SDP nikada neće dozvoliti Glasnoviću, Hasanbegoviću, Esih i njima sličnima pripadnicima ekstremne desnice da provedu svoj naum i Hrvatsku vrate u srednji vijek, koji kroz povijesni kurikulum u školama žele veličati ustaštvo, između ostalog učiti našu djecu kako je Jasenovac pozitivna povijesna priča. Oni koji provode povijesni revizionizam vode neke svoje bitke koje su štetne za sve stanovnike Hrvatske, jer nas Europa doživljava kao simpatizere fašizma. Ono što u ovom trenutku najviše zabrinjava jest to da takva ekipa, koja provodi povijesni revizionizam, uspješno ulazi u sve strukture društva pa čak uredno dobivaju i termine na nacionalnim televizijama.“ - izjavila je predsjednica SDP Pule, gradska i županijska vijećnica SDP-a Sanja Radolović.

(rex)

Facebook komentari